Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajax Vrouwen weet niet voor derde keer te winnen van sc Heerenveen

Het is Ajax Vrouwen niet gelukt om voor de derde keer in korte tijd te winnen van sc Heerenveen. De Friezinnen werden al wel in het KNVB-bekertoernooi en de Eredivisie Cup verslagen, maar het onderlinge competitieduel eindigde in een gelijkspel (1-1).

05 maart 2021 - 21:28
Ajav800 1
Van den Bighelaar scoorde wel, maar kon een remise niet voorkomen. © AFC Ajax

Ajax Vrouwen had het in de eerste helft lastig tegen Heerenveen. Het baltempo lag veel te laag bij de koploper, terwijl er ook zonder bal veel te weinig beweging was op het veld. Het resulteerde in wat kleine kansjes over en weer, maar een echt spectaculaire helft was het helaas niet.

Toch kregen we in het eerste bedrijf wel twee doelpunten uitgeserveerd. Heerenveen kwam via Kirsten van de Westeringh – die je misschien nog wel kent uit haar tijd bij Ajax – op voorsprong. De middenveldster kopte een voorzet over alles en iedereen heen, waardoor doelvrouw Lize Kop alleen maar kon toekijken hoe de bal in het doel plofte.

De thuisploeg leek af te stevenen op een 0-1-ruststand, maar vlak voordat de scheidsrechter kon fluiten voor de pauze, kwam Ajax Vrouwen toch nog op gelijke hoogte. Vanity Lewerissa veroverde de bal op de achterlijn en gaf voor op Marjolijn van den Bighelaar, die op haar beurt weer verrassend uithaalde en haar ploeg naast Heerenveen schoot.

Ook na de thee kreeg Ajax Vrouwen de bezoekers maar niet onder de duim. De ‘Amsterdames’ probeerden wel te voetballen, maar waren te slordig in balbezit om echt gevaarlijk te worden. Heerenveen werd dat daarentegen wel en maakte met vlagen zelfs aanspraak op de 1-2.

Danny Schenkel probeerde in de slotfase nog wat te forceren door Stefanie van der Gragt mee naar voren te sturen en aanvallend te wisselen, maar het mocht niet meer baten. Zo eindigde de wedstrijd dus in 1-1.

Ajax Vrouwen gaat ondanks het gelijkspel nog altijd aan kop in de Eredivisie Vrouwen en heeft vier verliespunten minder dan achtervolger PSV. Het volgende competitieduel staat voor zondag 14 maart op de rol. De ploeg van Schenkel neemt het dan in eigen huis op tegen PEC Zwolle.  

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >