Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajax Vrouwen sluit reguliere competitie af met zege op ADO

De reguliere competitie zit erop voor Ajax Vrouwen. De ‘Amsterdames’ sloten de laatste speelronde zondag winnend af, door ADO Den Haag in eigen huis met 1-0 te verslaan. Maar het seizoen is zeker nog niet voorbij, want in de play-offs wordt pas echt bepaald wie zich aan het einde van het seizoen kroont tot landskampioen.

28 maart 2021 - 14:05
Ajavado800
Voor Ajax Vrouwen begint de competitie nu eigenlijk pas echt. © Pro Shots

Ajax Vrouwen moest het tegen ADO doen zonder Danny Schenkel. De trainer is ziek en was daarom niet aanwezig. Zijn vervanger Erwin Tump zag hoe Ajax Vrouwen gedurende de eerste helft de bovenliggende partij was, zonder echt heel gevaarlijk te worden. ADO hield het achterin potdicht en loerde vooral op de counter.   

Uit zo’n counter kwam dan ook de grootste kans van de eerste helft. ADO schakelde razendsnel om en wist op die manier Liz Rijsbergen in stelling te brengen. Het schot van de middenveldster ging echter net voorlangs. Aan de andere kant van het veld kopte Stefanie van der Gragt nog op de lat, maar verder bleef groot gevaar uit.

Na de thee leek eenzelfde soort spelbeeld te ontstaan, totdat Samantha van Diemen een fraaie individuele actie in huis had. De linksback passeerde haar directe tegenstander, keek even waar de keeper stond, zocht de verre hoek en prikte vervolgens knap raak. De wedstrijd was daarmee eindelijk opengebroken, waarna er steeds meer kansen volgden.

Zo had Chasity Grant de marge eigenlijk moeten verdubbelen, ware het niet dat ADO-keepster Barbara Lorsheyd alert haar doel uitkwam om de inzet van Grant te keren. Ook Eshly Bakker kreeg de kans om haar ploeg op 2-0 te schieten, maar de Haagse doelvrouw had wederom een goede redding in huis. Zo eindigde de wedstrijd in 1-0.

Door de zege op ADO eindigt Ajax Vrouwen de reguliere competitie op de tweede plaats. Nummer drie FC Twente heeft nog wel een wedstrijd tegoed. De behaalde wedstrijdpunten worden nu eerst gehalveerd, om deze vervolgens mee te nemen naar de kampioenspoule van de play-offs.

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >