Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ten Hag roemt overtuigingskracht en leiderschap jonge Timber

Perr Schuurs (21) en Jurriën Timber (19) vechten een heerlijke concurrentiestrijd uit voor de positie rechts centraal achterin. Toch kunnen we inmiddels concluderen dat Timber in die strijd een voorsprong heeft genomen. Helemaal als je na Lille-thuis (2-1) hoorde hoe Erik ten Hag de loftrompet stak…

26 februari 2021 - 08:27
Timber 1200 (1)
Timber kon na Lille-thuis rekenen op veel complimenten. © Pro Shots

De trainer was de laatste weken aardig aan het stuivertje wisselen geslagen. De ene keer speelde Schuurs, de andere keer mocht Timber de honneurs waarnemen. Ten Hag stelde nog dat hij per duel keek naar welke kwaliteiten hij nodig had, maar stiekem was al zichtbaar waar zijn voorkeur lag.

Als Ten Hag al twijfelde – wat hij niet doet – dan kreeg hij tegen Lille nogmaals de bevestiging dat het met de ontwikkeling van Timber wel snor zit. Schuurs liet eerder deze week weten zijn hoofd niet te laten hangen. Dat is ook heel goed en hij krijgt zijn minuten echt nog wel, maar in welke wedstrijden?

Tijdens de persbabbel na het behalen van de achtste finales van de Europa League sprak Ten Hag bijzonder complimenteus over Timber. “Hij is heel zelfbewust. Dat zien we al over een heel lange periode. Hij is in zijn persoonlijkheid al heel rijp voor zijn leeftijd.”

Mooie woorden, maar de coach was nog helemaal niet klaar. “Jurriën heeft in zijn persoonlijkheid veel leiderschapskwaliteiten. Die overtuigingskracht heeft hij al. Natuurlijk heeft hij nog wat sturing nodig van ervaren jongens om hem heen, maar hij staat er gewoon. Tactisch is hij prima. Hij blijft ogenschijnlijk makkelijk overeind. Dat doet hij goed.”

Was Ten Hag dan nu klaar? Nope, nog steeds niet… “Timber debuteerde vorig seizoen bij Heerenveen-uit in een hele moeilijke situatie. Als je dan ziet welke route hij heeft afgelegd naar dit moment, dan zie je die stabiliteit bij hem. Ik heb er honderd procent vertrouwen in dat hij er staat. Dat is ontzettend belangrijk voor een verdediger, dié betrouwbaarheid.”

Geen zorgen, want de trainer had ook echt nog wel een verbeterpuntje aan te stippen: “Jurriën moet wel meer initiatief in balbezit krijgen. Daar moet hij nog aan werken.”

Nou ja, dat zal ook vast goed komen!

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >