Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ten Hag hoeft niet voorzichtig te zijn met Rensch en Timber

Grinta! Grote kans dat dit woord van stal wordt gehaald om de recente verbetering bij Ajax te omschrijven. Maar er is meer. De jongelingen Devyne Rensch en Jurriën Timber laten zich steeds meer gelden. En ze hebben inhoud genoeg om volop te kunnen spelen, aldus hun trainer.

24 februari 2021 - 13:26
Renschtimberhagcar
Rensch speelde tijdens Lille-uit een heel puike partij. © Pro Shots

Het is zeker niet uitgesloten dat Rensch en Timber ook in de thuiswedstrijd tegen Lille OSC aan de aftrap staan. De jonkies deden het vorige week in Rijsel hartstikke leuk. Sterker nog, het was alsof ze al jaren de laatste lijn van Ajax bij elkaar hielden. Prachtig om te zien!

Maar we weten ook: jongelingen die hun kans pakken bij Ajax stuiten vroeg of laat op een soort barrière, zeker in drukke tijden met een hele serie topduels. Het is leuk dat Rensch en Timber veel speeltijd krijgen, top zelfs, maar is het ook niet gevaarlijk? Ze zijn 18 en 19 jaar.

“Ik ben heel blij met ‘Sjaan’. Sean heeft de kwaliteiten om het spel te spelen dat wij spelen. Hij moet natuurlijk wennen aan Ajax omdat hij lange tijd in de subtop heeft gespeeld. Het kost aanpassingsvermogen om de sprong naar de top te maken…”

Huh, wat? Waar gaat dit naartoe? Erik ten Hag beantwoordt een vraag van Ajax Life over Rensch en Timber met tekst en uitleg over ‘Sjaan’. Sean Klaiber. “Als je even wacht, kan ik mijn punt afmaken,” reageert de trainer op een onderbreking van de verslaggever.

“Dus ja, Sean moet daar een sprong in maken. Die potentie heeft hij al een paar keer laten zien, maar als jonge spelers zich aandienen met de potentie van Rensch en Timber kan ik dat als coach niet negeren. Ze maken sprongen voorwaarts, ook qua inhoud.”

Inhoud kweken is belangrijk nu Ajax alweer een enige tijd geen beroep kan doen op Noussair Mazraoui en Nico Tagliafico, die allebei met oogblessures kampen. Hoe luxe is het om terug te kunnen vallen op twee talenten uit de eigen kweek als je vaste backs eventjes wegvallen?

“Ik denk zeker dat Rensch en Timber dit kunnen continueren, maar mocht het niet zo zijn: ze worden door Klaiber achter de broek aangezeten. Ik zie wat Sean brengt tijdens de training. Dat is veel. En een prettige wetenschap. Maar op dit moment maak ik mij geen zorgen over mindere prestaties van Rensch of Timber.”

Overigens hield Ten Hag een slag om de arm wat betreft de inzetbaarheid van Tagliafico zondag tijdens de volgende topwedstrijd. Dan wacht PSV-uit. De trainer vertelde hoop te hebben. Hoop moet ergens op zijn gebaseerd, maar hij rekent nergens op.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >