Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Klaassen: ‘Storm… Storm… Ik heb wel erger meegemaakt!’

Davy Klaassen wilde heus direct beamen dat Ajax tegen Lille OSC een enerverend en spannend potje speelde (2-1), maar de suggestie dat de Fransen als een orkaan over Ajax heen trokken, ging de middenvelder veel te ver.

26 februari 2021 - 09:02
Storm 1200
Zonder publiek voelt het voor Davy amper als een Europese wedstrijd. © Pro Shots

“Ja, het was een zwaar potje,” begon Klaassen zijn terugblik op het returnduel met Lille. De Ajacied zat er kalmpjes bij, terwijl bij veel supporters thuis voor de buis de bloeddruk nog aan het zakken was. Het was bibberen geblazen. Klaassen kon er achteraf wel om lachen.

“Als wij gaan bibberen, dan zou dat niet goed zijn. Maar dat de mensen thuis dat deden, snap ik. Of het een Franse storm was? Nou ja, storm… Storm… Ik heb wel erger meegemaakt hoor. Maar Lille was beter dan vorige week. En wij minder.”

Klaassen vond het ook helemaal niet verbazend dat Lille zo fel van start ging. Dat was uiteraard ook logisch, gezien de tussenstand op dat moment. “Je weet dat Lille wil komen na zo’n verliespartij. Wij wilden snel scoren om direct die hoop weg te nemen. Dat lukte gelukkig.”

Aldus de man van die belangrijke 1-0. Een openingstreffer die wat lucht gaf, want Maarten Stekelenburg had in de eerste drie minuten al meer te doen gehad dan in de negentig minuten in Frankrijk. Klaassen beaamde dat Ajax een moeilijke fase kende, maar we moeten ook niet overdrijven. “Om te zeggen dat ze vijf honderd procent uitgespeelde kansen hebben gehad, dat ook niet.”

De snelle treffer van Klaassen gaf enige lucht, maar spannend bleef het. De middenvelder wist dat veelal slordig spel van zijn ploeg de oorzaak was. Aan de bal was het vaak te onzorgvuldig, terwijl dat in Frankrijk juist zo goed verzorgd was.

“Als wij bal wonnen, waren we ‘m ook gelijk weer kwijt. Dan krijg je zo’n rommelige wedstrijd. Je moet het dan voor elkaar en met elkaar doen. Het kan niet altijd mooi, zeker tegen Lille, als ze zo goed spelen. Dan moet de beuk er soms in. We hebben vele meer dan elf goede spelers en je ziet hoe belangrijk dat vandaag weer is.”

Klaassen kopte de bal al na veertien minuten snoeihard in de touwen. Uit het werkelijke niets eigenlijk. De middenvelder zette zijn voorhoofd tegen een vrije trap van Dusan Tadic, die dus maar weer eens een assist bijschreef. “Dusan deed eerst een schijntrap en die had ik niet verwacht. Ik moest daardoor opnieuw positie kiezen en daardoor kwam-ie eigenlijk precies bij mij terecht,” haalt Klaassen de situatie nog even terug.

Normaal is er dan een explosie van geluid waarneembaar in de Johan Cruijff Arena, maar het bleef stil. Los van wat spelerskreten. “Qua duel was het vast heel leuk om naar te kijken, maar zonder publiek is het eigenlijk geen echt Europese wedstrijd,” somberde Klaassen dan ook.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >