Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Antony wordt zo vaak gewisseld omdat hij juist heel veel speeltijd krijgt

Antony speelde al 21 eredivisieduels voor Ajax, waarin hij achtmaal trefzeker was en even zo vaak een assist verzorgde. En dat terwijl hij regelmatig de negentig minuten niet volmaakt. Erik ten Hag legde na Sparta-thuis (4-2) uit waarom.

22 februari 2021 - 09:16
Antony 1200
Ajax wil Antony niet over de kling jagen. © Pro Shots

De twintigjarige buitenspeler speelt lang niet altijd zijn wedstrijden uit. Soms is hij daar zichtbaar niet blij mee, maar zijn trainer stelt dat de aanvaller het inmiddels wel begrijpt. “Antony speelt dit seizoen al veel meer dan we vooraf hadden gedacht. We moeten zuinig op hem zijn.”

Waar maatje David Neres ooit een aantal maanden nodig had om te acclimatiseren, ging de aanpassingsperiode voor Antony beduidend sneller. Precies om die reden doet de trainer voorzichtig met zijn pupil. “We leggen hem dat ook uit. Ik denk dat hij nu wel begrijpt waarom hij niet alle wedstrijden uitspeelt.”

En waarom ook niet? Ten Hag heeft de luxe om spelers als David Neres en Oussama Idrissi te brengen. Zodoende wordt Antony niet over de kling gejaagd, terwijl Neres eveneens zijn broodnodige minuten sprokkelt richting betere vorm. Luxeproblemen bestaan niet, zeggen ze, maar het is nog best een klus om alles en iedereen tevreden te houden.

Ten Hag is hoe dan ook onwijs blij met de ontwikkeling van Antony. “Die jongen is zó gemotiveerd. Het is nog een jonge speler in een hechte ploeg. Hij is goed in één-tegen-één-situaties, maar hij moet nog variabeler worden in zijn keuzes binnen- of buitenom te gaan,” stelde de coach op de vraag of de Braziliaan misschien niet te vaak kiest voor de optie naar binnen.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >