Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajax treedt in achtste finales Europa League aan tegen Young Boys

Ajax neemt het in de achtste finales van de Europa League op tegen Young Boys. Daar komen we oude bekende Miralem Sulejmani tegen. De Ajacieden spelen in de ronde van de laatste zestien eerst een thuiswedstrijd.

26 februari 2021 - 13:15
Lotingachtstefinalescar
Spelen Klaassen en Tadic in de achtste finales ook voor afmaker en aangever? © Pro Shots

Het kon in feite alle kanten op met de loting voor de achtste finales: van moeilijke, sterke Europese ploegen tot en met wat kleinere opponenten. Young Boys valt in die laatste categorie, maar laten we er vooral niet direct te gemakkelijk over denken. Aan die steen hebben we ons al te vaak gestoten.

Het is wellicht een voordeeltje dat Ajax 11 maart eerst een thuiswedstrijd speelt, want de laatste keren was het peentjes zweten tijdens de returns van Ajax. Het sprookjesvoetbal in het voorjaar van 2019 werd ook vooral getoond in de potjes buitenshuis. Omcirkel 18 maart dus ook in je agenda.

Dat Young Boys zeker iets in zijn mars heeft, bleek tijdens de vorige ronde. De Zwitsers waren te sterk voor het toch wel favoriete Bayer Leverkusen van Peter Bosz. Onder meer een blunderende doelman werd Bosz fataal, maar je kunt aan geen keeper zes tegentreffers toeschrijven.

Want zes tegentreffers kreeg Bayer om de oren van Young Boys. De Zwitsers wonnen in eigen huis met 4-3 en deden hun verrassende prestatie in Leverkusen nog eens dunnetjes over: 0-2. Het is 'YB' gelukt om de hegemonie van FC Basel te doorbreken, want het staat met werkelijk een straatlengte voorsprong bovenaan in de Raiffeisen Super League en werd de laatste drie jaar kampioen.

Desondanks moest het aantreden in de voorronde van de Champions League, waarin het onderuit ging (0-3) tegen FC Midtjylland. Vervolgens overleefde het in de Europa League een groepsfase met AS Roma, CFR Cluj en CSKA Sofia, waarna Leverkusen dus over de knie werd gelegd.

Wat we hebben gehoord is dat Young Boys zo'n elftal is dat het spelletje van goed voetballende ploegen weet lam te leggen of zelfs te ontregelen. Hier zal Ajax zich tegen moeten wapenen, maar laat dat maar aan Erik ten Hag over. We zijn benieuwd!

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >