Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajax ontwijkt Koning Winter en traint in Johan Cruijff Arena

Sneeuwduinen, sneeuwjacht, snijdende kou… De halve eredivisie en Keuken Kampioen Divisie op zijn gat en de KNVB mag het allemaal opnieuw gaan inplannen. Ondertussen wordt er wel gewoon getraind, al laat Erik ten Hag sportpark De Toekomst even links liggen.

08 februari 2021 - 11:59
Trainen Arena 1200
In eigen stadion kan Ajax onder normale omstandigheden trainen. © Pro Shots

Ajax deelt vaak plaatjes en bewegende beelden van spelers die in de kou trainen. Ze zijn dan vaak onherkenbaar dik ingepakt, alsof er wordt getraind op de noordpool. De winterse deken waar Nederland nu onder schuil gaat, maakt dat Ten Hag besloot om te verkassen naar de JC Arena.

De trainer is van mening dat hij in het stadion beter kan trainen dan nu mogelijk is op de sportvelden van De Toekomst. Er werd ook nog wel eens uitgeweken naar het Adidas MiCoach Centre. Je weet wel, de grote opblaashal naast het hoofdveld van het trainingscomplex van Ajax.

Ten Hag prefereert echter het natuurgras van de Arena boven de kunstsprieten in de opblaashal. Trainen onder het dichte dak van het stadion, terwijl Koning Winter moet buiten blijven, is natuurlijk een stuk comfortabeler dan voetballen op het trainingscomplex. De Ajacieden zijn vaak al onwijs dik ingepakt bij een klein beetje kou, dus we denken dat ze gezien de huidige omstandigheden écht onherkenbaar zouden zijn geweest.

Op hetzelfde veld als waar de Ajacieden maandag trainen staat woensdag om 20.00 uur de kwartfinale in het KNVB-bekertoernooi tegen PSV op het programma. Het is nog even de vraag of die kraker doorgaat, maar dat zal de komende dagen vast wel duidelijk worden.

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >