Met meer dan 125.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Van der Sar wil kroon op werk zetten bij Ajax

Edwin van der Sar is nog niet klaar bij Ajax. De algemeen directeur wil zijn missie in de Johan Cruijff Arena eerst voltooien, voordat hij nadenkt over een vervolgstap in zijn carrière.

13 december 2021 - 11:06
Vd Sar 1200
Van der Sar mikt nog altijd op een CL-finale met Ajax. © De Brouwer

“Ik ben niet van plan om de Alex Ferguson of Arsène Wenger van Ajax te worden, maar ik heb het hier wel onwijs naar mijn zin,” vertelt Van der Sar bij Rondo op Ziggo Sport. “Er zal een keer een punt komen dat ik verder ga kijken, maar we zijn er nog niet.”

Er werden in de afgelopen jaren flinke stappen gezet met de club en die lijn trekt Van der Sar graag door. “We werden enkele jaren geleden voor gek verklaard. ‘De ambitie is leuk, maar dat ga je nooit redden tegen het grote geld.’ Dat hebben we toch een beetje geloochenstraft. We wachten echter nog op een Europese prijs of bijvoorbeeld het spelen van de Champions League-finale.”

Dat is een serieus doel bij Ajax. Van der Sar hoopt dat de club zich op een structurelere basis kan meten met de Europese top. “De lat moest omhoog. In 2017 mochten we de Europa League-finale spelen en dat was ontzettend gaaf. In de afgelopen seizoenen zaten we er ook vlakbij, maar nu willen we definitieve aansluiting vinden en er ook blijven. Het zou wel de kroon op ons werk zijn, om dat met een Nederlandse club te bewerkstelligen.”

Aanbevolen
Van der Sar: ‘Gaan ambities niet terugschroeven’

Ed Woodward vertrekt volgend jaar als algemeen directeur van Manchester United en dus is het niet vreemd dat Van der Sar soms in verband wordt gebracht met zijn oude club. Is een vertrek naar Engeland aanstaande? “Dat ligt niet in de lijn der verwachting,” vervolgt Van der Sar. “Ons proces is nog niet klaar. De bestuurlijke rust die we bij Ajax hebben kunnen neerzetten, is mij heel veel waard.”

Dat er voortdurend berichten in de media staan over clubs die interesse hebben in trainer Erik ten Hag, verbaast Van der Sar niet. “We weten immers allemaal wat Ajax is: een fantastische en iconische club. Over de hele wereld krijgen we complimenten over hoe we het doen. Het zou heel begrijpelijk zijn als Erik eventueel de drang heeft om een nieuwe uitdaging aan te gaan, maar wij zullen er ook alles aan doen om hem te behouden.”

De algemeen directeur is immers erg enthousiast over het werk dat dat de trainer levert. “Zowel qua spel, het inzicht en het maniakale dat hij heeft om te presteren en de lat steeds hoger te leggen. Dat is heel knap. Of we hem tussentijds een contractverlenging gaan aanbieden? Ik zal bij Marc Overmars een balletje opgooien,” besluit Van der Sar met een knipoog.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2022/2023

Sluit je aan bij onze ruim 125.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >