Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ten Hag weerspreekt vormdip Gravenberch: ‘Hij haalt een heel stabiel niveau’

Ryan Gravenberch startte dit seizoen slechts één competitiewedstrijd niet in de basisopstelling van Ajax. De negentienjarige middenvelder lijkt onomstreden, maar toch uit de buitenwacht de laatste tijd soms kritiek op zijn spel. Erik ten Hag wil daar niets van weten.

Door Jordy Haak
03 december 2021 - 10:35
Gravenberch Willem II 1200
Ten Hag geeft aan dat Gravenberch heel zelfkritisch is. © Pro Shots

“Of Ryan in een vormdip zit? Nee, helemaal niet. Ik denk dat hij gewoon uitstekend speelt,” stelt de hoofdtrainer na afloop van Ajax - Willem II (5-0). “Hij haalt bijna alle wedstrijden een heel stabiel niveau. Het kan altijd beter. Dat eisen wij ook, maar dat eist Ryan ook van zichzelf. Hij is heel zelfkritisch.”

Eind oktober gaf Ten Hag nog aan dat zijn middenvelder eraan moest werken om vanaf het begin ‘aan te staan’. Als we de huidige woorden van de trainer zo beluisteren, heeft Gravenberch daarin dus al stappen gemaakt. Zelf stelde hij ook meermaals dat hij aan zijn scherpte wilde werken.

Aanbevolen
Ten Hag: ‘Wanneer wij de bal hebben, kan de tegenstander niet scoren’

Tegen Willem II kwam Gravenberch prima voor de dag en zagen we hem een puntgave assist geven op Davy Klaassen. Het betekende de 4-0 voor Ajax, in een wedstrijd die de Amsterdammers met speels gemak wonnen. Ten Hag kan zich dan ook niet vinden in de woorden van het journaille, die spreken over een vormdip van Gravenberch.

“Spelers worden al snel in hokjes geduwd,” vervolgt de hoofdcoach. “Wij vallen aan met z’n elven en verdedigen met z’n elven. Daarbinnen hebben spelers vrijheden en proberen we iedereen in zijn kwaliteit te laten spelen. Dat Gravenberch op een goed niveau zit, is heel helder. Hij heeft al schitterende wedstrijden gespeeld dit seizoen.”

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >