Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ten Hag: ‘Overmars geeft rugdekking, maar zal mij een-op-een niet sparen’

Erik ten Hag en Marc Overmars vormen bij Ajax een ijzersterke tandem. De hoofdtrainer en directeur voetbalzaken kunnen door weer en wind op elkaar rekenen, maar durven elkaar ook de waarheid te zeggen. Juist daarom spraken ze al meermaals een commitment naar elkaar uit.

31 december 2021 - 10:05
Ten Hag Overmars 1200
Ten Hag en Overmars schouder aan schouder, een vertrouwd beeld. © AFC Ajax

“Ik hoef niet achterom te kijken, want ik weet dat Marc daar staat,” vertelt Ten Hag in een uitgebreid interview aan De Telegraaf. “Hij geeft rugdekking, haalt de ruis om mij heen weg, intern en extern, zodat ik me volledig kan richten op het elftal en de ontwikkeling daarvan. Ruis van bijvoorbeeld zaakwaarnemers. Marc bewaart altijd de rust, maar zal me een-op-een niet sparen. Dan is hij eerlijk en hard. Als hij iets niet goed vindt, krijg ik dat te horen.”

Overmars zit er dus kort bovenop en draait nergens omheen. Dat is volgens de voormalig buitenspeler deels karakter en deels ook aangeleerd. “Ajax hield vertrouwen in Edwin van der Sar en mij toen we fouten maakten. De club betrachtte geduld. Wij hebben hetzelfde gedaan bij Erik. Dat zorgde voor stabiliteit, wat ontzettend belangrijk is in een club. Zie FC Barcelona met zes trainers en drie presidenten in vier jaar.”

In de tijd dat Peter Bosz nog aan het roer stond in de Johan Cruijff Arena, schoof Overmars voor de trainingen al aan bij de hoofdtrainer voor een bak koffie. Snappen we, we kennen Marc niet anders! Inmiddels heeft hij zijn geliefde bakkie pleur echter ingewisseld voor een volledige lunch met de trainer en spelersgroep.

Aanbevolen
Ajax waarschuwt voor online oplichting met ‘fake seizoenkaarten’

“Als directeur voetbalzaken ben je bezig met de lange termijn, maar de prestatie van vandaag is ook mijn verantwoordelijkheid,” vervolgt Overmars in De Telegraaf. “Ik ben scherp op alles wat het resultaat negatief kan beïnvloeden. Dagelijks ben ik bij Erik en de spelersgroep. Er is altijd wel wat. Dan lunch ik mee en probeer ik iedereen even aandacht te geven.”

Ten Hag is blij met de manier waarop Overmars erin staat. “Marc spreekt, stimuleert, motiveert en corrigeert spelers om het proces bij Ajax te bewaken en in goede banen te leiden. Overal en bij iedereen legt hij de lat hoog: alles willen winnen, niet snel tevreden zijn. Dat helpt een trainer.”

Al sinds december 2017 vormen Ten Hag en Overmars een sterk duo. Meermaals kregen beide mannen de mogelijkheid om een avontuur elders aan te gaan, maar ze spraken een commitment naar elkaar uit en verlengden hun contract na wederzijds intensief contact. “Ik wilde in 2017 alleen naar Ajax komen op voorwaarde dat Marc minimaal anderhalf jaar zou blijven. Mijn gevoel bij hem was goed en er was tijd nodig om mijn visie in te slijpen,” bekent Ten Hag.

“Vorig jaar spraken we opnieuw af aan te blijven,” vult Overmars aan. “Ondanks alle interesse hebben we ons daaraan gehouden. Terwijl we allebei wel een paar keer hebben gedacht: ‘Verdomme, dit is wel iets heel moois wat voorbij komt.’ In het belang van Ajax en omdat we samen aan iets moois zijn begonnen, hadden we al afgekaart wat we bij belangstelling zouden beslissen. Blijven. En nu staan we met Ajax waar we staan. Die loyaliteit naar Ajax en elkaar toe, dat is wel iets bijzonders.”

Aanbevolen
Geweldig: 1500 vrolijke deelnemers spelen Lucky’s feestdagenbingo!

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >