Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Schuurs is blij met assist en spreekt van ‘gelukkige’ tegengoal

Erik ten Hag voerde tegen Sporting CP (4-2) twee wijzigingen door, waardoor Perr Schuurs een plekje in de basis kreeg toebedeeld. De verdediger kijkt over het algemeen tevreden terug op zijn wedstrijd, maar gaat ook in op zijn rol bij de eerste tegentreffer.

08 december 2021 - 12:31
Schuurstegengoal800
Schuurs stelt dat er bij deze goal ook pech kwam kijken. © Pro Shots

Schuurs zit dit seizoen vaker op de bank dan hem lief is. Dat is eigenlijk al zijn hele periode bij Ajax zo, terwijl er zeker momenten zijn waarin de verdediger nadrukkelijk solliciteert naar een basisplaats. Een vaste waarde is Schuurs nooit geworden, mede door de stormachtige ontwikkeling van Jurriën Timber.

In het thuisduel met Sporting werd de op scherp staande Timber in bescherming genomen. Eén gele kaart en de verdediger is geschorst voor de achtste finales. Daar zat Ten Hag niet op te wachten, dus mocht Schuurs vanaf het begin in actie komen. “Over het algemeen mag ik tevreden terugkijken op het duel,” zo vertelt hij na afloop aan RTL 7.

Schuurs deed dingen goed, maar niet voor de eerste keer was hij betrokken bij een tegengoal. De Limburger heeft de afgelopen seizoenen zeker stappen gemaakt bij Ajax, maar er zijn net te vaak ‘leermomentjes’. Die situaties kleven een beetje aan Schuurs. Op een of andere manier krijgt hij die momenten er niet uit.

Aanbevolen
Sporting-coach Amorim: ‘Ajax heeft ons vermoord’

Toch stelt de verdediger dat er ook pech kwam kijken bij de tegengoal. “We verloren de bal op het middenveld. Daarna geeft de rechtsbuiten een voorzet. Natuurlijk moet ik mijn tegenstander kunnen voelen, maar die bal wordt aangeraakt, waardoor hij tussen Nous en mij valt. Santos tikt hem daarna gelukkig binnen.”

Een ander leermomentje? De tackle die Schuurs maakte met al geel op zak. Ernstig was het allemaal niet, maar voor hetzelfde geld denkt de scheidsrechter daar anders over en word je getrakteerd op een rode kaart. Zo ver kwam het niet, maar Schuurs speelde met vuur. Dat besefte de verdediger zelf ook.

“De eerste overtreding was een beetje dom. Ik had hem beter voor me kunnen houden,” zo blikt Schuurs terug zijn gele prent. “Bij die tweede tackle hield ik in, dus ik vond het terecht dat ik geen tweede gele kaart kreeg. Het was wel goed dat ik werd gewisseld, om te voorkomen dat ik zou worden geschorst.”

Was het dan allemaal negatief? Nee hoor! Schuurs liet zich ook van zijn goede kant zien, door met een uitstekende actie David Neres te bedienen en zijn ploeg zo aan de 3-1 te helpen. “Ik was blij dat Neres hem afmaakte,” zegt Schuurs lachend. “Als hij hem mist, hoor je er niemand over. Nu word ik toch een beetje gezien. Dat is voor mij persoonlijk fijn.”

Aanbevolen
Fleur jouw mobieltje op met Braziliaanse samba-wallpaper!

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >