Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Gun jij talenten naast invalbeurt ook plekje op jouw telefoon?

We hoeven het hier niet lang te hebben over het matige KNVB-bekerduel tussen Ajax en BVV Barendrecht (4-0). We hebben het liever over leukere dingen, zoals de debuterende en invallende talenten bijvoorbeeld! Gun jij de jonkies een plekje op jouw telefoonachtergrond?

16 december 2021 - 10:37
Wpajabar800
Een prima plaatje voor in het talentenplakboek! © De Brouwer

Naci Ünüvar maakte zijn eerste officiële minuten voor Ajax 1 al bijna twee jaar geleden. Destijds was hij het jonkie dat een debuut in de Johan Cruijff Arena werd gegund. Nu was het de beurt aan Youri Regeer, Amourricho van Axel Dongen en Kristian Hlynsson, terwijl ook Ünüvar weer minuten mocht maken in het eerste elftal.

We hadden de debutanten een mooier decor gegund. Een vol stadion, applaus en trotste familieleden op de tribune. Nu bleef het angstvallig stil. Toch is het altijd mooi om je eerste minuten in de hoofdmacht te maken, ongeacht een volle of lege Arena. 

Voor Hlynsson werd het een éxtra mooie avond. Hij scoorde net als vele andere Ajacieden bij zijn debuut. De IJslander komt daarmee in een illuster rijtje met namen. Ook spelers als Matthijs de Ligt, Marco van Basten, Frank Rijkaard en Johan Cruijff waren als zeventienjarigen trefzeker bij hun eerste optreden in Ajax 1. 

Aanbevolen
Barendrecht-doelman Verkerk genoot in Arena: ‘Wow, heb ik die gepakt?’

De manier waarop Hlynsson zijn eerste maakte, was om je vingers bij af te likken. Hij demonstreerde ijskoud hoe je een pingel moet nemen. Geen rare aanloopjes, maar gewoon schieten. Snoeihard, zo in de kruising.

Ünüvar blijft met zestien jaar nog altijd de jongste scorende debutant. Toeval of niet, maar precies hij was de speler met wie Hlynsson het ingetogen feestje vierde. Check onderstaande wallpaper maar. En als je dan toch bezig bent, kun je ‘m net zo goed downloaden toch?

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >