Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Drie dingen die je moet weten over Ajax - Willem II

Voor Ajax staat donderdagavond een doordeweeks potje eredivisievoetbal tegen Willem II op de rol. Met de hete adem van Feyenoord in de nek, weet de ploeg van Erik ten Hag dat de drie punten meer dan wenselijk zijn. Hier wat zaken die goed zijn om mee te nemen richting de aftrap.

02 december 2021 - 09:54
Nunnely 1200
Oud-Ajacied Nunnely kijkt uit naar de duels met Blind. © Pro Shots

Bijzondere speeldag in lege Arena
Na de nodige uitwedstrijden op rij, wacht voor Ajax ditmaal een thuiswedstrijd zonder de steun van de eigen supporters. Door de aangescherpte coronamaatregelen blijven de stoeltjes in de Johan Cruijff Arena weer leeg en dat zal wederom wennen zijn. En dan wordt er ook nog gevoetbald op een ongebruikelijke donderdagavond om 21.00 uur. Hoe zit dat ook alweer?

De bijzondere speeldag heeft alles te maken met de Champions League-clash tegen Sporting CP, welke voor dinsdag op het programma staat. Clubs kunnen extra rust krijgen in aanloop naar Europese wedstrijden en de verwachting was dat het treffen met de Portugezen wel eens een cruciaal duel zou worden. Daarom werd Ajax - Willem II vervroegd van zaterdagavond naar donderdagavond.

In de voorgaande seizoenen zag Ajax overwintering in het miljoenenbal immers aan de neus voorbij gaan, doordat het in de afsluitende groepswedstrijd mis ging tegen respectievelijk Valencia en Atalanta Bergamo. Dat de Amsterdammers ditmaal na vijf groepswedstrijden de volle vijftien punten zouden hebben, kon men bij het verplaatsen van de eredivisieduels natuurlijk niet bevroeden.

Aanbevolen
Ten Hags elf: hoe laat jij Ajax doordeweeks knallen tegen Willem II?

Berghuis trotse vader
Steven Berghuis ontbrak op de afsluitende training van Ajax. Geen paniek, de aanvallende middenvelder is niet geblesseerd. Hij en zijn partner Nadine zijn voor de tweede maal de trotse ouders geworden van een dochter en dus kreeg de zomeraanwinst van trainer Erik ten Hag een dag vaderschapsverlof.

De verwachting is dat Berghuis tegen Willem II ‘gewoon’ van de partij is, al is de vraag of Ten Hag dan ook een basisplaats voor hem inruimt. De oefenmeester hecht er altijd veel waarde aan dat basisspelers present zijn op de laatste training. Gelukkig heeft Ten Hag voldoende alternatieven. 

Zoals bijvoorbeeld Davy Klaassen, die vorig seizoen in de thuiswedstrijd tegen Willem II (3-1) de openingstreffer voor zijn rekening nam. Precies zoals we dat gewend zijn van ‘Mister 1-0’. Bovendien zagen we Sébastien Haller en Antony ook weer op het trainingsveld verschijnen.

Na de zege van Feyenoord op Heracles Almelo (2-1) zijn de Rotterdammers de koploper genaderd tot op één punt. Ajax kan de volle buit dus goed gebruiken. Bij de 45 voorgaande edities van Ajax - Willem II stapten de Amsterdammers 39 keer als winnaar van het veld.

Aanbevolen
ESPN legt uit waarom Ajax - Barendrecht niet live wordt uitgezonden

Willem II wil onbevangen voetballen
Willem II is na een prima seizoenstart dolende en verloor tijdens de vorige speelronde met 1-0 van Go Ahead Eagles. Toch wil trainer en oud-Ajacied Fred Grim in Amsterdam met de borst vooruit spelen. “We zitten in een moeilijke fase. Het veldspel is bij vlagen acceptabel, maar er ontbreekt iets. Nu moeten we naar Ajax. We moeten onbevangen zijn en durven te spelen. Dat ga ik ze wel meegeven. We hebben niks te verliezen daar,” laat hij weten aan Voetbal International.

Ché Nunnely sluit zich daarbij aan. “We moeten niet bang naar de Arena gaan. We moeten ons mannetje staan en laten zien wat we kunnen,” aldus de oud-Ajacied tegenover Ajax Showtime. “Ik ga proberen het mijn directe tegenstander zo lastig mogelijk te maken. Daley Blind is een denker, maar ik denk dat ik sneller ben dan hij. We zullen zien. Het worden sowieso leuke duels.”

De aanvaller van Willem II ziet kansen voor zijn ploeg. “Ajax valt heel veel aan, dus in de omschakeling kun je hen met snelle spelers misschien pijnigen.”

Ajax en Willem II trappen donderdagavond om 21.00 uur af in de Johan Cruijff Arena. Het duel staat onder leiding van Siemen Mulder, terwijl Bas Nijhuis de VAR van dienst is.

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >