Met meer dan 125.000 leden staan we achter Ajax!
Fotoverslag

Daramy en debutanten centraal in fotoverslag Ajax - Barendrecht

Voor Ajaxsupporters was het KNVB-bekerduel met BVV Barendrecht (4-0) een test van het eigen uithoudingsvermogen. Het was ondermaats, plichtmatig en amper vermakelijk. Al denken de debutanten daar vast héél anders over. Zij staan centraal in ons fotoverslag.

16 december 2021 - 12:02
1200 Fotoverslag
Mag ik 'm nemen, jongens...? © De Brouwer

Bij Youri Regeer, Amourricho van Axel Dongen en Kristian Hlynsson waren er logischerwijs wél gevoelens van spanning. Zelfs fladderende vlinders in de buik. Ze maakten allemaal hun debuut, in de tweede ronde van het bekertoernooi. Achteraf spraken ze over uitgekomen dromen, hoe ouders reageerden en over wat ze zouden doen met het wedstrijdshirt.

Regeer en Hlynsson hangen het shirt ingelijst in hun slaapkamer, terwijl Van Axel Dongen grotere plannen heeft. Hij wil zijn debuutshirt in de woonkamer ophangen, zodat iedereen het kan zien. En gelijk heeft hij, al moet hij misschien nog wel even aan mama vragen of het goed is.

Voor de zeventienjarige Hlynsson was het sowieso een debuut met een goud randje, want hij mocht een penalty nemen. En hoe. Die ging raak en niet zo'n beetje ook. “Ik neem niet vaak penalty's, maar hij zat goed in de bovenhoek,” klonk het na afloop droogjes. IJslander hè, verwacht niet te veel emoties.

Aanbevolen
Ten Hag mild over vorm Neres: ‘Hij creëert de kansen wel’

Van Axel Dongen kreeg de minste speeltijd en had in die minuten maar één doel: laten zien dat hij sterk is in de een-tegen-een. De tijd was kort, maar hij had er volop van genoten. Zijn voorganger Mohamed Daramy kijkt ongetwijfeld met minder plezier terug op de wedstrijd. Hij versierde op knappe wijze de eerste penalty, maar grossierde vervolgens vooral in balverlies. Er lukte weinig en daar zal de Deen flink de smoor over in hebben. 

Hij was echter zeker niet de enige vaste wisselspeler van Ten Hag die te weinig liet zien. Het was plichtmatigheid troef. Nee, de frisheid kwam vooral van de debutanten. Dat maakte de avond, naast een plekje in de volgende ronde, toch nog een beetje goed.

De foto's hieronder zijn van De Brouwer. Klaar met plaatjes kijken? Stem dan hier op jouw Ajacied van de Wedstrijd.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2022/2023

Sluit je aan bij onze ruim 125.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >