Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Bronzen schild Heitinga symbool voor opmars Jong Ajax

De spelers van Jong Ajax kunnen zich opmaken voor het kerstdiner. Na een ietwat teleurstellend 1-1-gelijkspel tegen Helmond Sport zit de eerste seizoenshelft erop. Toch kunnen de Amsterdammers met een overwegend positief gevoel terugkijken op het afgelopen halfjaar.

21 december 2021 - 09:57
Heitinga Prijs 1200
Heitinga werd verkozen tot beste trainer van de tweede periode. © Pro Shots

De ploeg van trainer John Heitinga gaat met 37 punten en als nummer vijf de winterstop in. Na een moeizame start van het seizoen ging de beloftenploeg steeds beter draaien. Het winnen van de tweede periode werd een serieus doel voor de Amsterdamse talenten, maar in het zicht van de haven strandde die missie door een gelijkspel tegen TOP Oss.

Het Bronzen Schild belandde zodoende bij naaste concurrent Excelsior, maar helemaal prijsloos bleef Jong Ajax niet. John Heitinga werd maandag in het zonnetje gezet als beste trainer van de tweede periode. Uit handen van algemeen directeur Edwin van der Sar mocht hij een ander Bronzen Schild in ontvangst nemen.

Een individuele prijs, maar wel één die de opmars van Jong Ajax fraai symboliseert. Tussen half oktober en begin december werden immers zeven overwinningen geboekt, tegen onder andere De Graafschap en FC Emmen. Tussendoor volgden twee gelijke spelen tegen FC Volendam en Jong AZ. De laatste nederlaag dateert alweer van 1 oktober.

Aanbevolen
Timber, Ten Hag en Ajax in prijzen tijdens Sportgala van Amsterdam

Misschien nog wel belangrijker: de talenten doen waardevolle voetbalervaring op en sommigen mochten al snuffelen aan het grote werk. Zo zagen we Kristian Hlynsson, Amourricho van Axel Dongen en Youri Regeer in het KNVB-bekerduel met BVV Barendrecht hun officiële debuut maken in het eerste elftal.

Met Helmond Sport kwam maandagavond de nummer zestien van de ranglijst op bezoek in Amsterdam. Op De Toekomst hoopte Jong Ajax de keurige eerste seizoenshelft te bekronen met een nieuwe driepunter, maar de wit-rood-witte brigade bleef ditmaal steken op 1-1.

De Amsterdammers hadden het betere van het spel, maar kwamen in aanvallend opzicht pas laat in de wedstrijd echt op gang. Nadat Jellert van Landschoot de gasten op voorsprong had gebracht, tekende Enric Llansana twintig minuten voor tijd voor de gelijkmaker, door de bal uit een hoekschop van Naci Ünüvar tegen de touwen te werken.

In de slotfase ontstonden er nog kansen op meer, maar doelpunten zouden er niet meer vallen. Met de feestdagen in aantocht hebben de manschappen van Heitinga acht punten achterstand op lijstaanvoerder FC Volendam. De Amsterdammers hervatten de competitie op maandag 10 januari met een uitwedstrijd bij Jong FC Utrecht.

Aanbevolen
Passmaps: Ajax speelde in De Kuip aanvallend slechtste duel dit seizoen

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >