Met meer dan 125.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Berghuis wil even genieten, maar daarna snel door naar volgende duel

Zou Steven Berghuis ooit spijt hebben gehad van zijn overstap naar Ajax? Wij denken van niet. De zomeraanwinst maakt in Amsterdam unieke dingen mee, zoals het behalen van een Nederlands record in de Champions League. Veel tijd om te genieten is er echter niet.

08 december 2021 - 09:55
Berghuisgenieten630
Tegen Sporting was Berghuis maar weer eens trefzeker. © Pro Shots

Achttien punten uit zes groepsduels. Achttien punten uit zes groepsduels. Achttien punten uit zes groepsduels. We kunnen het niet vaak genoeg herhalen. Ajax heeft een fantastische prestatie neergezet in Europa. Het is als supporter baden in ongekende weelde, maar Berghuis zit met zijn hoofd alweer bij het volgende duel.

“Er is niet zo veel tijd om bij stil te staan,” zo doelde Berghuis na afloop van Sporting-thuis (4-2) op de volle voetbalkalender. Met het bezoek van AZ staat het volgende duel immers alweer op het programma. “Je schrijft mooie historie en behaalt een unieke prestatie. Het is nu even met elkaar genieten, maar we gaan daarna alweer door naar de volgende.”

Het moet voor Berghuis toch heerlijk zijn om de gevoelige overstap zo uit te zien pakken. Met drie goals en één assist heeft hij een prima bijdrage geleverd aan overwintering in de Champions League. “We hebben mooie wedstrijden neergezet, op de manier waarop Ajax dat wil in Europa. Het is mooi om daar deel van uit te maken.”

Aanbevolen
Ten Hag prijst én waarschuwt dominant Ajax richting achtste finales

Het avontuur van Ajax in Europa krijgt na de winterstop een vervolg. Wie er als volgende tegenstander uit de balletjes komt, weten we maandag 13 december. Of Berghuis een voorkeur heeft? “Ik kijk daarin niet te veel vooruit. Ik wacht gewoon af wie de volgende tegenstander is en hoe we er dan voorstaan.”

Berghuis focust zich liever op de eerstvolgende eredivisieduels, waarin Ajax achtereenvolgens AZ en Feyenoord treft. Twee oude clubs van hem, waarvan er over de laatste veel te doen is geweest. Vragen over de klassieker werden echter vakkundig omzeild. “De eerstvolgende is AZ. Daar gaat nu de focus op.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2022/2023

Sluit je aan bij onze ruim 125.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >