Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ten Hags elf: welke Ajacieden moeten Europese succesreeks verlengen?

Ajax behaalde tot nog toe de volle buit in de Champions League. Dat doen maar weinig clubs de Amsterdammers na. De missie in Turkije is om die ongeslagen reeks door te trekken en opnieuw drie punten bij te schrijven. Wie stuur jij het veld in tegen Besiktas JK?

23 november 2021 - 18:41
Klaassen Martinez 1200
Wie vind jij de meest logische vervanger van Álvarez? © Pro Shots

Twaalf punten uit vier gespeelde duels. Dat voelt als ongekende weelde. Alleen Bayern München, Liverpool en Juventus kunnen dezelfde cijfers overleggen. Ajax schaart zich wat dat betreft in een fraai rijtje Europese topclubs.

De volgende missie is om de poulewinst definitief zeker te stellen en de honderd procent score in tact te houden. Daarvoor moet Ajax in het Vodafone Park opnieuw afrekenen met Besiktas. Aan welke dapp're strijders de taak om de Europese zegetocht een goed vervolg te geven? 

Na de overtuigende 0-5-zege op RKC Waalwijk lijkt er niet veel reden om te sleutelen aan de basisopstelling, maar wellicht denk jij daar anders over. We weten bovendien dat Edson Álvarez in Turkije ontbreekt. De Mexicaan is met drie gele kaarten geschorst.

Aanbevolen
Zo krijgt Ajax de Turkse heksenketel stil

Kies jij ervoor om Davy Klaassen weer een basisplaats te gunnen? Mohammed Kudus is geen optie, want de Ghanees staat door een blessure aan de ribben voorlopig buitenspel. Je zou ook Lisandro Martínez of Daley Blind een linie naar voren kunnen schuiven. Dan komt er achterin een plekje vrij voor bijvoorbeeld Nico Tagliafico.

Zoiets zou best kunnen, want Erik ten Hag gaf tijdens de persconferentie aan met een aantal andere spelers te starten. Hij wilde natuurlijk nog niet zeggen met wie precies. Hij hakt uiteindelijk de knopen door, maar wij zijn erg benieuwd naar jouw mening! Een stukje discussie in aanloop naar een spannend Europees potje is nooit verkeerd. 

Hoog tijd dus om aan de slag te gaan. Open snel onze app of zet ‘m op je telefoon als je dat nog niet hebt gedaan. Ga vervolgens naar het tabblad ‘de tribune’ en selecteer het uitduel met Besiktas. Daarna is het een kwestie van de elf Ajacieden naar hun gewenste positie slepen en jouw opstelling delen op socials, voorzien van #tenhagself. Succes!

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >