Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ten Hag: ‘We hebben nog veel werk te doen, vooral qua mentaliteit’

Erik ten Hag noemde zichzelf na het veiligstellen van een plekje bij de laatste zestien in de Champions League een ‘tevreden trainer’. Ajax deed dat via een 1-3-zege op Borussia Dortmund. Vier keer winst in vier duels. Ongekend. De oefenmeester was vanzelfsprekend blij, maar stelde ook dat er werk aan de winkel is.

04 november 2021 - 08:52
Ten Hag 1200
Een gelukkige en gelijktijdig kritische trainer. Dat is Ten Hag. © Pro Shots

Ten Hag toonde zich kritisch over het spel voor rust. Dat beviel hem niks. “De uitvoering was matig in de eerste helft. We hebben de tegenstander groot gemaakt door verdedigend veel te afwachtend te zijn. Aan de bal waren we slordig en maakten we verkeerde keuzes. We deden precies de dingen die we vooraf wilden voorkomen. Daar moeten we kritisch op zijn. Dat is altijd goed, juist op zo’n mooie avond.”

Begrijp de trainer niet verkeerd hoor, hij was echt hartstikke blij en sprak over een geweldige prestatie. “Natuurlijk, hier zit een heel tevreden trainer. We kunnen wel blij zijn met de tweede helft. Toen waren we véél beter aan de bal tegen de tien van Dortmund. We lieten Ryan Gravenberch behoudender spelen, met de punt naar achter en het inbrengen van Davy Klaassen pakte goed uit.”

Aanbevolen
Klaassen na treffer in roes bij uitvak: ‘Dit zijn momenten voor het leven’

“Met Kudus er nog bij kwam er extra frisheid, kracht en power. We konden Dortmund steeds meer vastzetten, waardoor ze er niet meer uitkwamen. De druk werd zo groot en met versnellingen en creativiteit kwamen uiteindelijk ook de goals,” aldus de trainer, die hoopt dat zijn manschappen eerder de speelwijze van een opponent ontcijferen, als die anders speelt dan vooraf bedacht.

Ten Hag nam eveneens het woord ‘mentaliteit’ in de mond. “Die moest veranderen en dat bespraken we ook in de rust. We hebben nog werk genoeg te doen, zeker qua mentaliteit. We moeten leren het hoofd nog beter koel te houden, want voor rust was het ondermaats. Vooruit pressen deden we niet en balbezit houden eveneens niet. We hebben veel potentieel en dat moeten we nog verder ontwikkelen.”

Vanuit de perszaal werd al snel de vergelijking gemaakt tussen Antony tegen Heracles en Antony in Dortmund. Bedoelde Ten Hag dát met mentaliteit? “Mwah, Antony is een jonge speler. Zijn prestaties fluctueren. Daar moet hij mee aan de slag, maar we moeten hem daar ook bij helpen. Het lag in Almelo natuurlijk niet alleen aan Antony. Als ploeg hielpen we hem ook niet. Het was collectief ondermaat en dan wordt het voor hem ook moeilijker. Vandaag gaf hij drie assists, uitstekend!”

Aanbevolen
Ajax boekt zwaarbevochten zege en overwintert in Champions League!

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >