Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Klaassen na treffer in roes bij uitvak: ‘Dit zijn momenten voor het leven’

Davy Klaassen moest ook in het Signal Iduna Park genoegen nemen met een plek op de bank. Meteen na rust mocht hij invallen en samen met zijn ploeggenoten boog hij een 1-0-achterstand om in een 1-3-zege. De middenvelder kon zijn geluk na afloop niet op en stelde dat dit het beste Ajax is waarin hij ooit speelde.

04 november 2021 - 08:04
Klaassen 1200
Klaassen verzorgde het toetje op de avond van CL-overwintering! © Pro Shots

Overwintering in de Champions League is na Dortmund-uit een feit. Al na vier wedstrijden. Dat is ongekend. Unglaublich! Toch was er in het Amsterdamse kamp veel ruimte voor kritiek. “Over de eerste helft waren we gewoon niet tevreden,” stelde Klaassen dan ook in de perszaal van Dortmund.

“We waren niet zo vast aan de bal als in Amsterdam. We gaven veel slechte passes, waardoor zij konden onderscheppen en in de counter kwamen. Daar kwam ook de penalty uit naar voren. In de tweede helft weet je dat je moet én gaat drukken tegen tien spelers van Dortmund.”

Het geloof was tijdens de rust in de kleedkamer dan ook groot bij de hele ploeg. En zeker ook bij Klaassen, die zich opmaakte voor een invalbeurt. “De eerste helft was frustrerend voor mij vanaf de bank. Ik moet echter zorgen dat ik klaar ben om het team te helpen als ik erin kom. Het geloof dat we de achterstand zouden ombuigen, was er zeker.”

Tegen het tiental van Die Schwarzgelben ging Ajax na de pauze vol op jacht naar de gelijkmaker. En wellicht meer. En meer kwam er. “We bleven steeds van links naar rechts spelen op hoog tempo. Daardoor kwam Antony steeds vrij en werden we écht gevaarlijk. Het geloof steeg steeds meer al moet je die doelpunten dan natuurlijk nog wel maken.”

Aanbevolen
Ajax boekt zwaarbevochten zege en overwintert in Champions League!

Klaassen gaf eerlijk toe dat het bankzitten hem zwaar valt. “Natuurlijk ben ik daar teleurgesteld over. Boos ook soms. Maar het enige wat ik kan doen, is het laten zien als ik erin kom. De trainer heeft veel keuzes en ik moet zorgen dat de keuze op mij valt. Ik praat daar wel met Ten Hag over, maar hij bepaalt. Iedereen wil spelen en ik heb er geen boodschap aan dat anderen ook in vorm zijn. Ik moet laten zien wat ik waard ben in de minuten die ik krijg.”

In de minuten op Duitse grond liet Klaassen dat zien met de derde Ajaxtreffer, maar weer eens op aangeven van Antony. De middenvelder tikte van dichtbij binnen en ging in volle galop richting hoekvlag om daar het feestje met het uitvak te vieren. “Zo’n doelpunt vier je in een enorme roes. Het is één grote vreugde. Met iedereen. Met het team én de supporters. Ja, dat zijn momenten voor het leven.”

Aanbevolen
Ten Hag: ‘We hebben nog veel werk te doen, vooral qua mentaliteit’

“Dit is wel het sterkste Ajax waarin ik heb gespeeld,” stelde Klaassen desgevraagd. “Als je de ontwikkeling van de club ziet sinds ik wegging… Dat heeft zich wel uitbetaald. Hoe ver we in dit toernooi gaan komen? Mwah, dat hangt van veel dingen af. Wat is de vorm van de dag en wie kom je verder nog tegen?”

Dan is het perspraatje bijna voorbij. De motor van de spelersbus draaide al en de ploeg reed meteen terug naar Amsterdam. “Of het een feestje wordt in de bus? De stemming zal wel goed zijn, maar een feestje lijkt me lastig. Er hangen geen discoballen of iets. Daley of Licha verzorgen waarschijnlijk de muziek. Ik ben benieuwd, maar slapen in de bus zal wel niet lukken.”

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >