Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ten Hag twijfelde niet na remises: ‘Ik wist waar de problemen lagen’

Erik ten Hag zag dat zijn ploeg na twee doelpuntloze remises op bezoek bij RKC Waalwijk (0-5) weer aardig op schot was. Dat stemt de hoofdcoach tevreden, al plaatst hij nog wel een kanttekening. ‘Wij moeten nog vele malen effectiever worden. Op het hoogste niveau krijg je niet zoveel kansen.’

Door Jordy Haak
21 november 2021 - 22:23
Ten Hag Bij RKC 1200
Ten Hag is tevreden over de prestatie van Ajax op bezoek bij RKC. © Pro Shots

In het Mandemakers Stadion vond Ajax uiteindelijk vijfmaal het net en daar is Ten Hag content mee. “Al had het ook zomaar 1-8 kunnen zijn,” zei de trainer na afloop. “Ik ben tevreden over het duel. Natuurlijk moeten we alle aspecten nog verder finetunen, maar we hebben wel een basis om mee verder te kunnen de komende wedstrijden. Zonder de rest te verwaarlozen. Dan doel ik op bijvoorbeeld de verdedigende discipline en de omschakeling. Dat moet ook goed blijven gaan.”

In tegenstelling tot het duel met sc Heerenveen kon Ten Hag in Waalwijk ‘gewoon’ beschikken over alle internationals die eerder deze week uitvlogen voor de wedstrijden met hun nationale ploegen. “We hebben eindelijk een keer twee dagen kunnen trainen met de volledige groep. Dat is al een luxe,” glimlachte de oefenmeester, die na de doelpuntloze duels met Heracles Almelo en Go Ahead Eagles nooit is gaan twijfelen aan zijn ploeg.

Aanbevolen
Scorende Timber wil aanvallend nog beter worden: ‘Dat eis ik van mezelf’

“Ik wist namelijk al heel snel na die wedstrijden waar de problemen lagen. Als spelers niet de bereidheid hebben om te lopen naar de zones waar je de tegenstander pijn kan doen, dan houdt het op. Wanneer tegenstanders compact staan, is het belangrijk om veel ‘vervelende meters’ te maken, opofferingsloopjes. Daarbij komt het aan op bereidheid en samenwerking. Je moet de ruimtes krijgen en ze vervolgens ook benutten.”

Tegen RKC ging dat al een stuk beter en de van een blessure teruggekeerde Steven Berghuis speelde daarin een belangrijke rol. “Berghuis is daar belangrijk in omdat hij creatief is. Hij heeft het vermogen om de pass te geven en kan ook zelf de ruimtes aanvallen. Maar ook als hij er niet bij is, moeten we nog steeds creatief zijn en meters maken. We hebben genoeg spelers die dat op een goede manier kunnen invullen. Dat heb ik vandaag teruggezien. Antony was bijvoorbeeld heel erg goed, maar David Neres kwam erin en was óók heel erg goed.”

Al met al spreekt Ten Hag dan ook over een prima overwinning, op weg naar het Europese treffen met Besiktas JK. Ondanks het ontbreken van supporters op de tribune, kwam zijn ploeg scherp voor de dag. “Ik vond ons geconcentreerd trainen de afgelopen dagen en ik heb vandaag ook een geconcentreerd Ajax aan het werk gezien,” besloot Ten Hag.

Aanbevolen
Ajax doorbreekt doelpuntendroogte met vijfklapper bij RKC en dit viel op!

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >