Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajax doorbreekt doelpuntendroogte met vijfklapper bij RKC en dit viel op!

Na twee doelpuntloze gelijke spelen in de eredivisie tegen achtereenvolgens Heracles Almelo en Go Ahead Eagles weet Ajax weer wat scoren én winnen is. Dat is fijn, heel fijn. Op bezoek bij RKC Waalwijk werd het 0-5 en dit viel op.

Door Jordy Haak
21 november 2021 - 18:35
Haller Scoort Bij Rkc 1200
Haller breekt de ban. Alweer! © Pro Shots

Haller breekt de ban
Twee keer achter elkaar gelijkspelen zonder te scoren. Wij kunnen ons niet herinneren wanneer dit Ajax voor het laatst is overkomen en dus snakten we allemaal weer naar doelpunten van Amsterdamse makelij. Niet alleen wij als supporters, maar ook hoofdtrainer Erik ten Hag. Hij stelde voor de aftrap immers dat de beweging in de aanvalslinie de laatste duels dik onder de grens was.

Daar was op de training extra aandacht aan besteed en dat moest zich uitbetalen in ‘Wolluk’, waar de Amsterdammers zeventien minuten nodig hadden om het net te vinden. Sébastien Haller kopte raak uit een afgemeten voorzet van Dusan Tadic. Voor de boomlange spits zijn achtste treffer van dit eredivisieseizoen, maar nog belangrijker: na bijna tweehonderd minuten droog te hebben gestaan kon Ajax eindelijk weer een competitietreffer noteren.

Pasveer naar het WK?
Michiel Kramer is zo’n typische spits waar menig Ajaxsupporter ’s nachts nog wel eens van wakker schrikt. De oud-speler van onder meer Feyenoord en ADO Den Haag had Ajax in Brabant pijn kunnen doen, maar hij rekende buiten Remko Pasveer, die met een weergaloze redding de gevaarlijke kopbal van Kramer onschadelijk maakte en de gelijkmaker voorkwam.

“Als Louis van Gaal nog een doelman nodig heeft voor het WK, dan weet ik er wel eentje,” klonk het grappend op de perstribune. Een geintje dat overigens wel benadrukt hoe stabiel de ervaren goalie de laatste tijd staat te keepen. Andre Onana mag dan weer terug zijn bij de wedstrijdselectie, Pasveer geeft Ten Hag voorlopig geen enkele aanleiding om überhaupt over een keeperswissel na te denken.

Samba
Was het voor rust allemaal groots op bezoek bij RKC? Dat niet. De eerste helft was soms wat tam. Maar net op het moment dat je jezelf begon af te vragen waar het sambavoetbal van enkele weken geleden gebleven is, lieten de Ajacieden daar weer een glimp van zien. Uit een prachtige aanval belandde de bal via de hak van Tadic bij Daley Blind, die de bal voor trok op doelpuntenmaker Steven Berghuis.

Over samba gesproken: Antony weet als geen ander wat de definitie van dat begrip is. De Braziliaan draaide in Waalwijk weer menig tegenstander hoorndol en het was jammer dat zijn fraaie solo in de eerste helft niet leidde tot een nieuwe Amsterdamse treffer. Vlak na rust dacht hij zelf wel de 0-3 op het scorebord te zetten, maar de VAR verpestte het feestje wegens buitenspel.

Gelukkig was daar opnieuw Berghuis, die terugkeerde van een blessure, die het net alsnog liet bollen. Met zijn twee treffers onderstreepte de zomeraanwinst nog eens waarom hij al bijna niet meer weg te denken is uit de basiself van Ten Hag. Jurriën Timber en opnieuw Haller voerden de score verder op, waarmee Ajax zijn grootste uitzege ooit in Waalwijk evenaart.

Lege tribunes wennen nooit
Hoewel de overwinning lekker smaakt, blijft de setting van een leeg stadion surrealistisch. Tadic sloot de warming-up voorafgaand aan het duel traditiegetrouw in zijn eentje af, door nog twee ballen op doel te schieten. Maar ditmaal klonk er geen ‘Tadic on fire’ vanuit het uitvak. Waar was het gejuich na de Amsterdamse treffers? En waar was het applaus voor Lisandro Martínez, die zijn honderdste officiële wedstrijd in het wit-rood-wit speelde.

Lege stoeltjes, wij gaan er nooit aan wennen. Veel goals en drie punten? Daar kunnen we dan weer wel prima aan wennen. Op naar woensdag, wanneer in Istanbul het Europese treffen met Besiktas wacht.

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >