Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Scorende Timber wil aanvallend nog beter worden: ‘Dat eis ik van mezelf’

Jurriën Timber is niet alleen een uitstekende verdediger, de twintigjarige Ajacied laat zich ook steeds vaker zien in aanvallend opzicht. ‘De trainer verlangt dat van mij en het is ook een eis die ik mezelf stel,’ stelt hij na afloop van de 0-5-zege op RKC Waalwijk.

Door Jordy Haak
21 november 2021 - 19:39
Timber Scoort Bij RKC 1200
Timber neemt tegen RKC de vierde treffer van Ajax voor zijn rekening. © Pro Shots

Een doelpunt maken is natuurlijk altijd fijn, maar voor Timber was het sowieso prettig dat hij weer minuten kon maken. De talentvolle verdediger moest tegen Go Ahead Eagles (0-0) de strijd voortijdig staken en liet ook de interlands van Oranje noodgedwongen aan zich voorbij gaan. In Waalwijk was hij gelukkig weer speelfit.

“Ik had last van mijn hamsting,” verduidelijkt de Ajacied. “Daarom heb ik mijzelf tegen Go Ahead Eagles ook laten vervangen. Er zijn foto’s gemaakt om te zien of het erger kon worden. Het bleek dat er vocht in mijn hamstring zat, maar met wat rust is dat gelukkig weggetrokken.”

En dus kon Timber tegen RKC de negentig minuten volmaken en hield hij met zijn ploeggenoten wederom de nul. “Dat geeft aan dat we het defensief best goed doen. We verdedigen heel gedisciplineerd. Dat doen we met z’n elven en moeten we vol zien te houden.”

Aanbevolen
Ajax doorbreekt doelpuntendroogte met vijfklapper bij RKC en dit viel op!

Toch staat de teller na dertien eredivisiewedstrijden, waarin Ajax slechts twee tegengoals hoefde te slikken, al op negen verliespunten. “Ja, best bizar en dat is heel frustrerend,” beaamt Timber. “Normaal hebben we het aanvallend goed voor elkaar, maar nu lukte het ons twee wedstrijden op rij niet om te scoren. Gelukkig vlogen de ballen er vandaag wel weer in.”

Eén van die treffers kwam op naam van Timber zelf. Hij nam de 0-4 voor zijn rekening. Na een voorzet van David Neres en terugkoppen van Mohamed Daramy, was het voor de verdediger een koud kunstje om de trekker over te halen.

“Ik ben er bewust mee bezig om mijn aanvallende inbreng te vergroten,” vervolgt de Ajacied. “Daar moet ik mij ook meer mee bezig houden. Verdedigend doen we het goed, maar ook het aanvallen begint bij ons. Daar moet ik mezelf nog meer bij betrekken. Dat verlangt de trainer van mij en eis ik ook van mezelf.”

“Of ik dat lastig vind? Nee, ik ga niet zeggen dat het makkelijk is, maar je wordt er een betere speler van. Dat vind ik leuk en is ook belangrijk op mijn leeftijd. Je moet altijd beter willen worden. Zeker bij een club als Ajax is het belangrijk om het hele pakket te beheersen.”

Over de afsluitende vraag of hij ook zo genoten heeft van de wisselwerking tussen Noussair Mazraoui en Antony en of hij momenteel een beter duo dan die twee kan benoemen, moet Timber even nadenken. “Ik denk het eigenlijk niet,” stelt hij lachend, waarna de journalisten in de perskamer de voorzet geven die hij alleen maar hoeft in te koppen. Martínez-Timber misschien? “Die doen het inderdaad ook best aardig,” besluit hij met een knipoog.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >