Met meer dan 125.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ten Hag: ‘Lelijke overwinning, maar ik ben er blij mee’

Ajax beleefde een moeizame middag in Rotterdam. Het ploeterde, maar trok uiteindelijk wel de 0-1-zege over de streep. Erik ten Hag is tevreden over de eerste helft, minder blij met het tweede bedrijf en spreekt over een ‘lelijke overwinning’.

28 november 2021 - 16:56
Spaajahag800
Dit was het hele duel zo ongeveer onze gezichtsuitdrukking. © Pro Shots

Sparta deed precies wat het vooraf had aangekondigd: de bus parkeren. Ajax speelde tegen een muur van Spartanen. “Dan moet je investeren in beweging en dynamiek. Ik denk dat we dat hebben gedaan in de eerste helft. Als je tegen een compacte organisatie drie tot vier kansen bij elkaar speelt, is dat prima,” zo analyseerde Ten Hag na afloop. 

Over de eerste helft was de trainer best tevreden, maar na rust zag Ten Hag dat Ajax nog maar weinig creëerde. Hij verbaasde zich over het feit dat Sparta na de 0-1 niet actiever op zoek ging naar de aanval. “Sparta deed eigenlijk niets. Ze bleven passief, tot aan de laatste tien minuten. Uiteindelijk trekken we de zege over de streep.”

Ajax worstelde zich naar het eindsignaal. Sparta maakte niet per se aanspraak op de gelijkmaker, maar er hoeft maar één bal goed – of in het geval van Ajax verkeerd – te vallen. De koploper had het duel eerder moeten beslissen, weet ook Ten Hag. “Het is een lelijke overwinning, maar ik ben er blij mee. Het gaat uiteindelijk om de winst.”

Aanbevolen
Tadic maakt plastic sprieten van Sparta met de grond gelijk

Ten Hag moest het in Rotterdam stellen zonder de zieke Sébastien Haller en overbelaste Antony. De verwachting is dat het duo er tegen Willem II weer bij is, al blijft het afwachten. De trainer was in ieder geval tevreden over hun vervangers. “Danilo heeft het naar behoren gedaan. David Neres werkte hard, alleen het rendement blijft achterwege.”

En dan nog even over het kunstgras. Dat blijft toch een dingetje. Ten Hag was net als zijn aanvoerder kritisch op de nepmat. “Het hoort niet in eredivisie en het is mega slecht voor de uitstraling. Dit moet zo snel mogelijk in ban worden gedaan. Op allerhoogste niveau is kunstgras te belachelijk voor woorden.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2022/2023

Sluit je aan bij onze ruim 125.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >