Met meer dan 125.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Tadic maakt plastic sprieten van Sparta met de grond gelijk

Dusan Tadic sprak na afloop van Sparta-uit (0-1) van een moeilijke wedstrijd. Toch is de captain tevreden met de winst. ‘Dit soort wedstrijden maken je uiteindelijk kampioen,’ aldus de Serviër. Verder had Tadic geen goed woord over voor het kunstgras van Sparta.

28 november 2021 - 15:18
Spaajatadic800
Tadic liet het woord ‘kunstgras’ verdacht veel lijken op ‘kutgras’. © Pro Shots

We zagen op Het Kasteel een ploeterend Ajax. Het tempo lag laag, balletjes kwamen niet aan en veel spelers haalden hun niveau niet. Toch wist de ploeg een nipte overwinning over de streep te trekken. Uiteindelijk gaat het om de drie punten, maar waarom heeft Ajax altijd zo veel moeite met dit soort ploegen? 

“We weten dat het een moeilijke wedstrijd zou worden,” aldus Tadic na afloop. “Koud, kunstgras en een compacte tegenstander. Toen we het eerste doelpunt scoorden, werd het makkelijker, maar we moeten ook volle bak voor het tweede doelpunt gaan. Dat was onze fout,” zo stelt de aanvoerder, die uitlegt dat juist dit soort duels je kampioen maken. 

Tot dusverre de wedstrijdanalyse van Tadic, want in de vier minuten die daarop volgden, ging het louter over het kunstgras van Sparta. De Serviër is in het verleden vaker kritisch geweest op plastic sprieten, maar in de perszaal van de Rotterdammers werd de kunstmat van de Spartanen met de grond gelijk gemaakt.

Aanbevolen
Ajax wint op troosteloos Kasteel nipt van Sparta en dit valt op

“We moeten normaal gras in onze competitie hebben. De Nederlandse ploegen doen het goed in Europa, maar het is niet mogelijk dat we hier op kunstgras spelen,” zo begint Tadic zijn betoog. “Iedere speler speelt vijftig procent minder. Dat is heel veel, maar je hebt ook niet het plezier wanneer je op kunstgras speelt.”

“We maken te veel technische fouten, die we normaal niet maken,” zo vervolgt Tadic, die ondertussen al serieus drie minuten aan het woord is over hoe verschrikkelijk hij kunstgras vindt. “KNVB, put away all this kunstgras,” zo sluit de aanvoerder af, die het woord ‘kunstgras’ trouwens verdacht veel liet lijken op ‘kutgras’.

En terecht.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2022/2023

Sluit je aan bij onze ruim 125.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >