Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ten Hag hint op andere basiself: ‘Het team moet zich ontwikkelen’

Zijn opstelling prijsgeven een dag voor de wedstrijd? Nee, dat hoeven we van Erik ten Hag niet te verwachten. Toch licht de oefenmeester op de persconferentie in Istanbul een tipje van de sluier. Tegen Besiktas JK verschijnen waarschijnlijk een aantal andere spelers aan de aftrap.

23 november 2021 - 19:02
TH Besiktas 1200
Ten Hag houdt tegen Besiktas rekening met spelers die klachten hebben. © Pro Shots

“Edson Álvarez moeten we noodgedwongen vervangen, want hij is geschorst. Verder houd ik ook rekening met spelers die klachten hebben en kijk ik hoe de ploeg zich verder kan ontwikkelen,” vertelt Ten Hag. “Door andere samenstellingen te testen, kunnen we nog gevarieerder spelen. Daarbij kijk ik dus ook welke andere spelers ik eventueel kan brengen.”

Omdat Ajax al zeker is van overwintering in de Champions League, is de ergste druk van de ketel. De spelers die klachten hebben zouden volgens Ten Hag kunnen starten, maar hij neemt serieus in overweging om hen rust te gunnen. “Want er komt nog een zware decembermaand aan. Of we de wedstrijd ook gebruiken om jongens in de markt te zetten? Nee, de overweging is puur om het elftal verder te ontwikkelen.”

Aanbevolen
Ten Hags elf: welke Ajacieden moeten Europese succesreeks verlengen?

Wanneer de vraag volgt welke ‘reserves’ de kans krijgen, sputtert Ten Hag tegen. “Wij hebben meer dan elf basisspelers. Het is nu aan die jongens om te laten zien hoe sterk wij samen zijn. Dat zijn de stappen die we nu moeten zetten. Wie er met klachten kampen ga ik niet vertellen. Dan geef ik mijn opstelling al prijs en die krijgen de spelers als eerste te horen.”

De oefenmeester verwacht van zijn elftal dat er woensdagavond gewoon gas wordt gegeven tegen Besiktas. “Wij willen winnen van een tegenstander die voor zijn laatste kans vecht. Iedereen kent de cultuur in dit land. De mensen zijn voetbalgek. Daar moeten wij wat tegenover stellen. De vorige keer dat andere spelers een kans kregen, hebben we niet thuis gegeven. Dat ergert mij mateloos. We hebben toen niet gewonnen en dat willen we woensdag wel doen.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >