Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

SV Ajax en club geven extra informatie over online kaartverkoop

Ajax stapte dit seizoen over op een nieuw ticketsysteem. Nieuwe functionaliteiten zoals delen van tickets zijn zeer populair. Bovendien werkt het zwarthandel tegen. Als Supportersvereniging Ajax betrekt de club ons bij het verder verbeteren van het systeem en geven we input bij het maken van keuzes om elke supporter gelijke kansen te bieden om wedstrijdkaarten te bemachtigen.

13 november 2021 - 08:58
Digitale Kaarten 1200
Wedstrijdkaarten ontvang je sinds dit seizoen digitaal. © Björn Martens

Een van de grootste vragen die onder kaartkopers leeft, is hoe de nieuwe wachtrij werkt. In een gesprek met Ajax hebben we gekeken naar de mogelijkheden die de wachtrij biedt en we hopen met dit artikel dan ook de nodige duidelijkheid richting de supporters te verschaffen.

De wachtrij is ingesteld om iedereen die de ticketshop binnenkomt de gelegenheid te geven de aankoop van kaarten goed af te kunnen ronden. Om te voorkomen dat meerdere fans dezelfde stoel kopen, worden maximaal tien gebruikers per seconde toegelaten tot de wachtrij. Voorbeeld: wanneer de wachtrij één uur weergeeft, staan er dus 36.000 supporters voor jouw positie in de wachtrij.

Vooral bij topwedstrijden in de eredivisie en Europese affiches, waarbij de vraag vele malen groter is dan het aanbod, kan de wachttijd oplopen. Dit hebben we bijvoorbeeld gezien bij de kaartverkoop voor de duels met Besiktas JK en Borussia Dortmund.

We willen jullie meegeven dat het geen zin heeft voor de officiële start van de kaartverkoop al in de wachtrij te gaan staan. Wanneer de kaartverkoop bijvoorbeeld om 10.00 uur ’s ochtends aanvangt, wordt de wachtrij op dat moment leeggemaakt. Het is dus niet zo dat het systeem er bij individuen op dat tijdstip uitklapt, de wachtrij wordt simpelweg dan pas echt aangemaakt. Eerder dan 10.00 uur inloggen heeft dus ook geen zin!

Aanbevolen
Informatie kaartverkoop Ajax - Sporting CP

Op maandag 15 november om 14.00 uur begint de kaartverkoop van Sporting-thuis voor onze leden. Ook dan hebben we te maken met een digitale wachtrij. Op verzoek van de supportersvereniging heeft Ajax het verkoopschema aangepast, waardoor seizoenkaarthouders en SV Ajax-leden op hetzelfde moment in de wachtrij terecht komen (en onze leden dus iets meer kans maken op het verkrijgen van tickets). Dit heeft wel tot gevolg dat de wachtrij waarschijnlijk langer is dan bij een reguliere verkoop. Houd daar dus rekening mee.

Als supportersvereniging gaan wij samen met Ajax verder onderzoeken of een andere manier van toewijzing van wedstrijdkaarten beter en eerlijker is. Zeker als er weinig tickets beschikbaar zijn, zoals bijvoorbeeld bij Europese duels. Na de verkoop aan seizoenkaarthouders en verplichtingen aan de Uefa blijven veel minder kaarten over dan wij leden hebben die een kaart willen.

We kijken samen met de club of we hier iets creatiefs op kunnen bedenken en leggen dit aan ons ledenpanel voor. Op die manier hopen we zoveel mogelijk supporters de mogelijkheid te bieden tickets te kopen. Ons doel is en blijft zoveel mogelijk leden live in het stadion te kunnen laten genieten van ons aller Ajax.

Voor nu adviseren wij iedereen om de informatiepagina van Ajax goed door te nemen, zodat je goed bent voorbereid zodra er een kaartverkoop begint.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >