Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Regeer wil met Jong Ajax dolgraag periodetitel winnen

Jong Ajax staat na de 1-3-zege op De Graafschap plots derde op de ranglijst. Dat hadden we na de moeizame seizoenstart niet meteen zien aankomen. Opeens strijden de talenten voor de tweede periodetitel, terwijl Youri Regeer zelfs gelooft in meer.

27 november 2021 - 09:36
Regeergrajaj800
Weet Jong Ajax de stunt van 2017/2018 te herhalen? © Pro Shots

De ploeg van John Heitinga stond op het moment van aftrappen op de vijfde plaats, terwijl het speelde tegen de nummer vier van de Keuken Kampioen Divisie. Op het veld bleken de krachtsverschillen een stuk groter. “Het was voor ons een speeltuin om in te voetballen,” concludeerde Regeer na afloop.

De terechte openingstreffer kwam van de voet van Naci Ünüvar. De creatieveling onderstreepte in Doetinchem nog maar eens dat hij in vorm is, al gingen de complimenten ook uit naar de fraaie steekpass van Kian Fitz-Jim. Jong Ajax kreeg genoeg kansen om de score uit te breiden, maar liet dat na.

De Graafschap besloot om in te grijpen met twee wissels. Met het gewenste resultaat, want de thuisploeg kwam plots op gelijke hoogte. Ondertussen zakte het niveau van Jong Ajax steeds verder omlaag. “De Graafschap ging op een iets andere manier druk zetten, waardoor we er lastig onderuit kwamen,” verklaart Regeer.

Aanbevolen
Ajax wint 30.000 euro voor maatschappelijk project ‘Ajax Foodball’

De thuisploeg rook in de tweede helft bloed en ging op zoek naar de voorsprong. De talenten hielden stand op basis van karakter, maar creëerde zelf nog maar weinig. Tot die ene counter, vlak voor tijd. Ar'Jany Martha stuurde Christian Rasmussen weg, die op zijn beurt rustig de 1-2 binnen schoof.  

Martha was niet alleen met een assist belangrijk, want de invaller gooide de wedstrijd even later definitief in het slot. Jong Ajax kreeg zeeën aan ruimte in de slotfase. “Als je op voorsprong komt in de 88e minuut, weet je dat De Graafschap gaat pushen. Er komt dan veel ruimte in de tegenstoot. Gelukkig benutten we die.”

Door de nieuwe zege klimt Jong Ajax naar de derde plek op de ranglijst, terwijl het eerste staat in de tweede periode. Regeer gelooft dat Jong Ajax mee kan doen met de ‘grote’ jongens. “Als je naar onze groep kijkt, zit daar veel kwaliteit in. Waarom zouden wij niet mee kunnen strijden om de periodetitel, of zelfs het kampioenschap?”

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >