Regeer streept ‘zuur’ van bingokaart af na spektakelstuk tegen Volendam

Jong Ajax heeft vrijdagavond in een bizar duel gelijkgespeeld tegen FC Volendam. De talenten stonden binnen het halfuur met 4-2 voor, maar zagen de overwinning in de slotseconden alsnog uit hun handen glippen: 4-4. Het werd een ‘zure’ avond voor Jong Ajax.

20 november 2021 - 10:09
Jajregeervol800
Jong Ajax was effectief, maar moet volgens Regeer nóg effectiever worden. © Pro Shots

Het is een enorme dooddoener, maar voor de neutrale kijker was het duel tussen Jong Ajax en koploper Volendam een heerlijk stukje voetbalvermaak. Het hele circus begon bij een fraai binnengeschoten vrije trap van Max de Waal, gevolgd door een treffer van Youri Regeer. Het was bij vlagen bizar hoeveel ruimte de talenten kregen.

Aanvallend had Jong Ajax niks te klagen, maar de fouten die er in de verdediging werden gemaakt… Zo kwam Volendam terug in de wedstrijd door een miscommunicatie tussen Nordin Musampa en Jay Gorter. De doelman beleefde sowieso geen lekkere eerste helft, want dankzij een enorme blunder wist Volendam ook voor een tweede keer te scoren.

De tweede Volendamse treffer viel trouwens pas nadat Jong Ajax alweer het net had gevonden via Christian Rasmussen. De score werd vervolgens vanaf de stip uitgebreid door Kenneth Taylor. Het was soms allemaal niet meer bij te houden, zo snel vielen de doelpunten (en fouten) achter elkaar.

“In de rust zaten we met een positief gevoel in de kleedkamer,” zo vertelt Regeer na afloop voor de draaiende camera van ESPN. “Je krijgt kansen en doelpunten tegen door eigen fouten, maar staat wel met 4-2 voor. Als je na rust de vijfde maakt, moet Volendam het strijdplan aanpassen en geven ze meer weg.”

Aanbevolen
Welke spelers waren actief voor eerste elftallen van Ajax en RKC?

Maar ja, de vijfde treffer voor Jong Ajax bleef uit. De talenten kregen genoeg mogelijkheden om de wedstrijd in het slot te gooien, maar misten de effectiviteit die ze in de eerste helft wel hadden. “Je kon zelf de 5-2 binnen schieten, maar ‘m ook drie keer om de oren krijgen. Gorter redt ons een paar keer fantastisch,” aldus Regeer.

Toch kon de goalie niet voorkomen dat het alsnog mis ging voor Jong Ajax. Vlak voor tijd maakten de Volendammers de aansluitingstreffer, om in de slotseconden ook nog de gelijkmaker binnen te schieten. En dus kon het woordje ‘zuur’ van de Joël-Veltman-bingokaart worden afgestreept. Twee keer maar liefst.

“Het was een mooie wedstrijd, maar het is heel zuur dat je nog gelijkspeelt. Het is een leuke uitslag voor de kijker, maar we hebben een matig gevoel dat we niet hebben gewonnen. Het is zuur dat je ‘m in de laatste minuut nog tegen krijgt, maar als je met 4-4 tegen de koploper gelijkspeelt, moet je vooral naar het positieve kijken,” zo sluit Regeer af.