Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Marley-shirt debuteert tegen Besiktas eindelijk in Champions League!

Ajax speelde al een paar keer in het populaire Marley-shirt, maar nog niet één keer in Europees verband. Tja, en laat het shirt nou precies om die reden vervaardigd zijn! Gelukkig maakt men nu ook in de Champions League kennis met ‘rasta-Ajax’. Tegen Besiktas JK gaat het tricot eindelijk aan.

23 november 2021 - 14:15
Marleyshirt 1200
Het duurde even, maar Europa gaat kennismaken met het Marley-shirt. © Pro Shots

Op bezoek bij Sporting Portugal (1-5) vloog Ajax in wit-rood-wit over het veld en ook tijdens Borussia Dortmund-uit (1-3) was dat het geval. De clubkleuren van de Portugezen en de Duitsers maakten dat het Marley-shirt achterbleef in Amsterdam. Tot dit moment, want de wastas op weg naar Istanbul kleurt rood-geel-groen.

De club bevestigt tegenover Ajax Life dat het Europese shirt wordt gedragen. Wel blijven de ‘three little birds’ achter in de Johan Cruijff Arena, want de Uefa staat de gevleugelde vriendjes niet toe. “De Europese voetbalbond ziet het als een andere uiting dan het clublogo, logo kledingsponsor of mouwsponsor. Andere uitingen zijn niet toegestaan,” klonk het eerder al teleurgesteld vanuit de Arena.

Aanbevolen
Zo krijgt Ajax de Turkse heksenketel stil

In de eredivisie werd het Marley-shirt wel al tweemaal gedragen. Uit bij PEC Zwolle (0-2) en op bezoek bij sc Heerenveen (0-2). Op Friese bodem zagen we groene sokken onder het tenue, maar Ajax stelt dat de ploeg in Turkije volledig in zwart wordt gestoken.

Besiktas trekt een witte in plaats van zwarte broek aan. We zien de Turken dan ook volledig in die kleur aan de aftrap verschijnen. 

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >