Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Borussia Dortmund blijkt een beetje Hollywood met toffe Walk of Fame!

Dorrywood! Nee, maar echt! Ben jij een van de 4400 Ajaxsupporters die afreist naar Dortmund? Kijk ter plaatse dan af en toe eens naar de stoep. Kriskras door de stad zie je bronzen sterren in het straatbeeld verwerkt. Een heuse Dortmund Walk of Fame!

02 november 2021 - 09:41
Walk Of Fame 1200
Oud-speler en trainer Timo Konietszka, ster 37 van 100. © Ajax Life

Borussia Dortmund is opgericht in 1909 en vierde in 2009 zijn honderdste verjaardag. Niet door het uitblazen van honderd kaarsjes, maar door honderd bronzen sterren in het straatbeeld te plaatsen. Het was de geboorte van de BVB Walk of Fame.

Erg tof! Een vleugje Hollywood op de stoep van de stad, een soort pelgrimsroute voor voetbalfans. In de sterren komen alle belangrijke mijlpalen van de club terug. De meest glamoureuze momenten in de geschiedenis van Die Schwarzgelben in brons gegoten.

Aanbevolen
Info omwisselen, verzamelen en stadionvervoer in Dortmund

Vanuit de stad kun je de hele sterren-route volgen en die brengt je uiteindelijk bij Signal Iduna Park. Check hier de kaart om de route te volgen. Klik op een ster voor een pop-up en zie wat er op de betreffende ster staat. De eerste van honderd ster-stenen is voor de noordtribune gelegd aan de Strobelallee. De laatste steen is geplaatst op Borsigplatz, waar de club is ontstaan.

We zien in de sterren werkelijk van alles terug: helden op het veld, trainers, de grote sportieve successen en belangrijke momenten in de clubgeschiedenis. Hollywood in Dortmund, maar dan geheel in eigen stijl.

Wij vinden het tof!

Aanbevolen
Ajacieden laten centrum Dortmund kennismaken met Entrada

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >