Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajacieden laten centrum Dortmund kennismaken met Entrada

Dortmund-uit staat al een poosje dikgedrukt op de kalender van menig Ajacied en zéker in de agenda’s van de 4400 supporters die afreizen naar de wedstrijd zelf. In aanloop naar de aftrap vindt een onvervalste entrada plaats in het stadscentrum.

02 november 2021 - 07:06
Entrada 1200
Een Europese avond in Dortmund wordt afgetrapt met een entrada. © De Brouwer

Diverse supportersgroepen kondigden de entrada aan via social media. Plaats van handeling: Hansaplatz. Precies, het plein dat ook is aangewezen als verzamelpunt voor Ajaxsupporters. Om 17.00 uur wordt het startschot gegeven en we weten door beelden uit het recente verleden (Madrid, Valencia) hoe tof dat eraan toe kan gaan. Dat smaakt zeker naar meer!

Een entrada is kort gezegd een mix van trommelen, zingen, springen en een beetje vuurwerk. Ajax zet alles op alles om te overwinteren in de Champions League en supporters zetten dus net zo goed hun beste beentje voor. Een Europese avond aftrappen met een entrada is daar een uitstekend voorbeeld van en werkt sfeerverhogend richting aftrap.

Aanbevolen
Info omwisselen, verzamelen en stadionvervoer in Dortmund

In Madrid spraken we destijds Dani de Wit en die stelde dat entrada-filmpjes op socials de kleedkamer van Ajax ook bereikten. Tegen de tijd dat de entrada begint, hebben alle supporters hun kaartje natuurlijk al bij zich, want het omwisselen vindt die dag plaats tussen 10.00 uur en 16.00 uur. Check hier nog eens alle handige informatie op dat punt.

Hansaplatz is een centraal plein in de binnenstad van Dortmund, waar het goed toeven is. Bovendien is de metro lekker dichtbij. Via halte Stadtgarten ga je via metrolijn U46 naar bestemming Westfalenhallen. Daar stap je uit en loop je zo naar het stadion. Op vertoon van je stadionticket reis je gratis met de metro, in Duitsland ‘U-Bahn’.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >