Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Info omwisselen, verzamelen en stadionvervoer in Dortmund

Jawohl, der Moment is da! Dortmund-uit staat voor de deur. Voor de 4400 Ajacieden die hun club achternareizen, hebben we informatie over het omwisselen, de verzamelplaats en vervoer naar het stadion. Doe er je voordeel mee!

01 november 2021 - 15:26
Infobvbaja800
Ajacieden, hebben we er een beetje zin in?! © AFC Ajax

Omwisselen
Het omwisselen in Dortmund gebeurt op de wedstrijddag van 10.00 tot 16.00 uur. Je kunt hiervoor terecht op parkeerplaats E3 aan de Victor-Toyka-Straße, 44139 Dortmund. Het betreft dezelfde parkeerplaats waar auto's en bussen kunnen parkeren. Hou er rekening mee dat er buiten de genoemde tijden niet kan worden omgewisseld.

Hoe het omwisselen in zijn werk gaat? Simpel! Bij het kopen van een kaart heb je een mobiel ticket in de Ajax-app ontvangen. Deze dien je om te ruilen tegen een fysiek toegangsbewijs. Dit kaartje krijg je op vertoon van je mobiele ticket en een geldig legitimatiebewijs. Het ID moet overeen te komen met de naam van de koper.

Verder nog iets? Jazeker! De kaarten zijn strikt persoonlijk en niet overdraagbaar. Ook worden de toegangskaarten éénmalig verstrekt en geeft Ajax je geen kopie bij verlies of diefstal. In Dortmund is er geen mogelijkheid tot het kopen van een kaart. Bij het omwisselen vindt tevens een coronacheck plaats.

We raden je aan om zo vroeg mogelijk na aankomst in Dortmund je ticket op te halen bij de omwissellocatie. Kom je samen met mede-Ajacieden? Zorg dan dat je samen omwisselt. 

Aanbevolen
Oproep: show jouw Ajaxpronkstuk in ons magazine!

Vervoer naar stadion
Het Signal Iduna Park is gelegen aan de Strobelallee 50, 44139 Dortmund. De ingang van het uitvak ligt aan de ingang Nord/Nord-Ost tribüne. Je bereikt het stadion per auto, trein/metro of met het openbaar vervoer vanuit het stadscentrum. 

Reis je per auto? Dan kun je op de wedstrijddag bij E3 parkeren. Navigeer hiervoor naar de Viktor-Toyka-Straße 44139, Dortmund. De parkeerkosten bedragen 7 euro per auto, 15 euro voor een negenpersoonsbusje en 25 euro voor grotere bussen. Let op: je kunt alleen contant betalen.

Mocht je met de trein naar Duitsland reizen, dan pak je vanaf het centraal station in Dortmund metro U45 tot halte Stadtgarten. Stap daarna over op metro U46 in de richting van Westfalenhalle. Dat is ook gelijk je eindbestemming.

Voor Ajacieden die zich in het centrum bevinden, is Hansaplatz als verzamelpunt aangewezen. Vanaf hier bestaat de mogelijkheid om – uitsluitend in kleine groepen – met metrolijn U46 van de halte Stadtgarten naar Westfalenhalle te reizen. Op vertoon van je stadionticket reis je gratis met de metro.

Aanbevolen
Ajacieden laten centrum Dortmund kennismaken met Entrada

Stadionregels
Het uitvak is vanaf 18.30 uur geopend. We adviseren je om zo vroeg mogelijk richting het stadion af te reizen. Let erop dat er in het stadion een chirurgisch IIR masker of FFP2 mondmasker verplicht is. Dit geldt trouwens ook voor veel andere plekken in Duitsland. Bij aankomst op je staan- of zitplek mag deze worden afgedaan. 

Verder gelden de regels die je eigenlijk wel bent gewend. Blik, glaswerk flessen en tassen groter dan A4-formaat mogen niet mee naar binnen. Verdovende middelen zijn in Duitsland verboden, evenals het bezit en/of afsteken van fakkels en vuurwerk. Vermijdt daarnaast confrontaties met individuen, groepen en het (veiligheids)personeel.

Vlaggen- en bandieristokken zijn toegestaan tot een lengte van 2m en diameter van 3cm. Vlaggen met een oppervlakte van groter dan 1 m2 dienen aantoonbaar brandvertragend te zijn. 

Lees tot slot nog even deze brief door van de Dortmundse politie, zodat je niet voor onverwachte verrassingen komt te staan. Verder wensen we alle Ajacieden vast veel plezier!

IMG 0805

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >