Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Berghuis: 'Goede ontvangst gaf me een steuntje in de rug'

Met zijn doelpunten en assists groeide Steven Berghuis in korte tijd uit tot een belangrijke pion in het elftal van Erik ten Hag. De fijne manier waarop hij door de supporters van Ajax is onthaald, speelt daarin volgens de aanvallende middenvelder een belangrijke rol.

18 november 2021 - 09:25
Berghuis Sporting 1200
Dit is volgens Berghuis zijn mooiste treffer in het Ajaxshirt. © Pro Shots

Berghuis voetbalde in de voorgaande periode met een gemak, dat je soms bijna zou vergeten dat hij pas dit seizoen in de Johan Cruijff Arena is neergestreken. Ruim vier maanden na zijn pikante transfer van Feyenoord naar Ajax geeft de aanvallende middenvelder voor het eerst een uitgebreid interview. In de nieuwe editie van ons magazine Ajax Life geeft hij antwoord op vragen van onze leden.

Zo is Niels Opdam benieuwd of Berghuis vindt dat hij goed is ontvangen door de Ajaxsupporters. “Ja. Dat meen ik oprecht,” is het antwoord van de zomeraanwinst. “Natuurlijk was het spannend hoe mijn overstap zou uitpakken, maar de goede ontvangst gaf me een steuntje in de rug en maakte de dingen gemakkelijker voor me. Natuurlijk moest ik de supporters overtuigen en nu nog steeds. Dat het zo positief uitpakt, had ik niet verwacht.”

Dat hij de positie van rechtsbuiten voorlopig heeft ingeruild voor een rol als aanvallende middenvelder, vindt Berghuis uitdagend. “Voetbal is overal anders. Het ligt er aan wat voor trainer je hebt. Wat vraagt hij van je en op welke positie speel je? Daarom vind ik deze fase leuk, omdat ik op een andere positie speel, waar ik nieuwe dingen leer. Ik heb geen zijlijn achter me en moet me anders oriënteren.”

Aanbevolen
Ajax Life 4: Berghuis gaat in op vragenvuur van supporters

Niet alle vragen hebben overigens een even serieuze ondertoon. Zo wil Fabiënne Veldkamp simpelweg weten wie Berghuis als ultiem voetbalidool had. Met Lionel Messi, Ronaldinho, Thierry Henry en Francesco Totti somt hij een heel rijtje topvoetballers op.

“Dit soort spelers was ik altijd op de pleintjes. Voetbal wordt als je ouder wordt steeds serieuzer, maar vermaak blijft belangrijk. Je moet telkens de afweging maken tussen risico nemen en niet. Ik wil het risico in mijn spel blijven behouden. Elke bal moet naar voren of ik wil iets creëren. Thuis tegen Borussia Dortmund kwam dat in de eerste helft allemaal mooi samen. Ik speelde zelden zo’n eerste helft.”

Het is bijzonder leuk om Berghuis op deze manier beter te leren kennen. In ons nieuwe magazine gaat hij uitgebreid in op nog veel meer door jullie ingestuurde vragen! De nieuwe Ajax Life ploft eind deze week bij onze leden op de deurmat!

Wil jij ons magazine ook ontvangen en profiteren van andere voordelen? Sluit je dan aan bij de Supportersvereniging Ajax! 

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >