Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajax Life 4: Berghuis gaat in op vragenvuur van supporters

Her en der klinkt gemopper, al overwintert Ajax in het miljoenenbal en is het koploper in de eredivisie. Die kritische blik is goed, want gevaar ligt op de loer in de laatste weken van dit lange en intense voetbaljaar. Genoeg leesvoer dus. Ajax Life 4 ploft deze vrijdag exclusief op de deurmat bij leden van SV Ajax. Een voorproefje!

18 november 2021 - 08:44
Cover 1200
Barry Pirovano maakte voor ons deze heerlijke cover. © Ajax Life

Steven Berghuis siert de Piro-cover van ons novembernummer. De aanvaller paste zich na zijn opzienbarende transfer van Feyenoord dit seizoen razendsnel aan in Amsterdam. Hoe hem dat is gelukt, vertelt hij in de rubriek Vragenvuur, waarvoor hij de leukste inzendingen selecteerde. “Natuurlijk was het spannend hoe dit zou uitpakken.”

Na een bezoekje aan 14 de Musical leek het ons een goed idee om in de clubhistorie te duiken op zoek naar de keren dat Ajax écht theaterpubliek trok. Menno Pot stelde een fraaie lijst samen. Van het oudst bekende Ajaxliedje tot de ontmoeting van Johan Cruijff en Danny, op het podium in het AFAS Theater in Leusden.

In dit nummer ook een sfeerreportage van de busreis die collega Jordy Haak maakte met de SV Ajax-bus naar Dortmund. Voor veel van de 4400 meegereisde Ajacieden de eerste Europese awayday sinds lange tijd en dat was te merken ook tijdens deze heerlijke trip. “Drie ballen in het net!”

Aanbevolen
Lees magazine Ajax Life 4 en puzzel jezelf naar bedrukt Ajaxshirt!

Uiteraard blikken we vooruit op de volgende Europese wedstrijd, tegen Besiktas JK. Jaja, uit tegen de Turken. Wordt dat de welbekende ‘heksenketel’? Ajaxsupporters zijn niet welkom. Hoe speelt Ajax het Inönü Stadion het best stil? Nuttige tips van de Ajacieden die dit in 1993 deden. “Ze begonnen te fluiten en schelden, dus ging ik lachen en zwaaien.”

Verder spraken we met Noussair Mazraoui. Niet over een nieuw Ajaxcontract, maar wel over de samenwerking met Antony op de rechtervleugel. Gewoon een lekker voetbalgesprek met ‘Nous’ over statistieken, toeslaan, de klik, gunfactor en complimenten. “Teamgenoten weten wat ik wel en niet kan na zo’n lange tijd in Ajax 1.”

Op De Toekomst interviewden we Kian Fitz-Jim (Jong Ajax), Lisa Doorn (Ajax Vrouwen) en portretteerde David Endt de talentvolle verdediger Olivier Aertssen (Ajax onder 18).

Aanbevolen
Ajax Life 4: win boek Meesterbrein of fraaie Ajaxkalender 2022!

In de rubriek Kilometervreters dit keer aandacht voor de heuse Ajaxbus van Harm en zijn vrienden uit Hoogwoud. Al twintig seizoenen volgen ze Ajax op de voet en dat jubileum levert genoeg mooie anekdotes op. Van duimpjes tot middelvingers. “We zijn wel eens door een vrachtwagenchauffeur de berm ingedrukt.”

Naast bovenstaande verhalen richten we de schijnwerpers op Ajax D2 van 1993 in de rubriek Talenten van Toen (Ajax D2, 1993), hebben we nieuws vanuit de Supportersvereniging Ajax zelf en lees je het openhartige verhaal van Arena-pionier Menno Willems, die in zijn donkerste dagen de beste inzichten kreeg.

Wil jij dit magazine ook ontvangen en profiteren van andere voordelen? Sluit je dan aan bij de Supportersvereniging Ajax! 

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >