Met meer dan 125.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Amateurs Barendrecht mogen in de avonduren trainen richting Ajax-uit

De voetballers van BVV Barendrecht verheugen zich al een poosje op het KNVB-bekerduel met Ajax in de Johan Cruijff Arena. Dat maak je als amateurspeler immers niet vaak mee. Je wil dan wel scherp en fit aan de aftrap verschijnen.

30 november 2021 - 13:12
Arena 1200 (1)
Het is zonde dat de JC Arena leeg blijft tegen Barendrecht... © Ajax Life

De KNVB, en zij die er verder over gaan, denken met de amateurclubs in het bekertoernooi mee. Zij mogen de komende weken wél in de avonduren trainen, lezen we op NU.nl. De derde divisionist reist op woensdag 15 december af naar Amsterdam, waar het om 20.15 uur aftrapt in een leeg stadion. Dat laatste is dan weer superjammer voor de club uit Zuid-Holland.

Het demissionaire kabinet maakte bekend dat amateursporters tot in elk geval 19 december niet na 17.00 uur mogen trainen. Dat leek voor amateurploegen in het bekertoernooi serieus slecht nieuws, maar voor hen wordt een uitzondering gemaakt. Zij mogen in de avonduren blijven trainen, ondanks de avondlockdown.

Aanbevolen
Brievenbus-alarm! De nieuwe Ajaciedjes ploft vóór pakjesavond op de deurmat!

De ambiance waarin de bekerpot in Amsterdam wordt gespeeld, is er eentje om van te janken. Een lege Arena. De wedstrijd wordt tot dusver ook nog eens niet live uitgezonden op de kijkbuis. Dat is vooral voor de spelers en supporters van BVV Barendrecht ontzettend jammer.

En natuurlijk ook gewoon voor supporters van Ajax, want een bekerduel als deze leent zich er uitstekend voor om minuten te gunnen aan talentvolle spelers. Denk maar aan gasten als Jay Gorter en Naci Ünüvar. Dat zijn toch altijd aardige dingen om te aanschouwen.

In totaal gaat het om acht amateurploegen die op 14, 15 en 16 december hun kunsten mogen vertonen in de tweede ronde van het bekertoernooi. Al die ploegen werken zich de komende weken in de avonduren alsnog in het zweet om goed beslagen ten ijs te komen.

Aanbevolen
Unieke beelden: de pleister van Jantje van Halst en titelwinst in Nijmegen

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2022/2023

Sluit je aan bij onze ruim 125.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >