Met meer dan 125.000 leden staan we achter Ajax!
Video

Unieke beelden: de pleister van Jantje van Halst en titelwinst in Nijmegen

We nemen je weer even mee terug in de tijd, naar seizoen 2001/2002 om precies te zijn. Dat is twintig jaar terug lieve mensen… Twintig jaar. Ajax pakte destijds op bezoek bij NEC de landstitel en dat leverde heerlijke beelden op. Ga je mee op een trip down memory lane?

30 november 2021 - 08:57

Een selectie met veel talent: Zlatan, Mido, Cristian Chivu, Rafael van der Vaart, John Heitinga en Andy van der Meijde. Maar ook met anti-helden en ervaren rotten als Jan van Halst, Wamberto, Tomas Galásek en Fred Grim, bij wie bovenstaande video begint.

Het was een wonderlijk en bizar voetbaljaar waarin veel gebeurde. Vooral Van Halst kan daarover meepraten. Van hel naar hemel. Na uitgeleend te zijn aan Fortuna Sittard keerde hij terug in Amsterdam om te moeten meetrainen met Jong Ajax. In de plannen van de soms excentrieke Co Adriaanse kwam hij totaal niet voor.

De tulband is hier al vervangen door een grote pleister. © Pro Shots
Aanbevolen
Rambo Van Halst

Maar Adriaanse werd eind november op de keien gezet en Ronald Koeman kwam. Hoop gloorde zomaar uit het niets. De nieuwe coach haalde Van Halst uit de mottenballen en maakte hem weer onderdeel van de A-selectie. De middenvelder was even verrast als blij, maar kon hij de verwachtingen waarmaken?

Ja, dat kon hij. Het vertrouwen van Koeman deed hem goed en hij bracht de ploeg iets wat er nog niet genoeg in zat: verbetenheid. Met scherpe tackles en het aanjagen van zijn veelal jonge ploegmaten. De bebloede tulband en de pleister op zijn hoofd zijn kenmerkend aan dat seizoen. De vastberadenheid was groot: de titel moet naar Amsterdam.

En die titel kwam. Op bezoek bij NEC Nijmegen op zondag 5 mei 2002. Kampioensgekte. De schreeuw van Chivu als hij de schaal mag liften is veelzeggend. De beelden hierboven nemen je weer fijn mee terug in de tijd. Terug naar Nijmegen, maar ook naar de huldiging die zou volgen op P2 naast de toen nog Amsterdam Arena.

Aanbevolen
Unieke beelden: Wamberto stond 'drie meter buitenspel'

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2022/2023

Sluit je aan bij onze ruim 125.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >