Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ten Hag ziet Rensch uitvallen bij Jong Oranje op weg naar Heerenveen-uit

Een tegenvaller voor Devyne Rensch. De achttienjarige verdediger viel dinsdagavond geblesseerd uit bij Jong Oranje. Dat is natuurlijk nooit fijn, maar al helemaal niet wanneer er juist bij Ajax wellicht weer speeltijd lonkt.

13 oktober 2021 - 10:31
Rensch Jong Oranje 1200
Rensch valt uit in het duel met Jong Oranje. © Pro Shots

En dus is het duimen dat de kwetsuur meevalt. Dat zijn we inmiddels wel gewend in interlandperiodes. Natuurlijk is het mooi dat Ajacieden bijzondere ervaringen opdoen met hun nationale ploegen, maar wij hopen altijd vooral dat iedereen heelhuids terugkeert op de club.

Rensch gleed tijdens het duel met Jong Wales uit en bleef op de grond liggen. Nadat hij was verzorgd door de medische staf greep de verdediger naar zijn hamstring. Dat is meestal geen goed teken, al stelt trainer Erwin van de Looi in gesprek met ESPN dat hij denkt dat de schade meevalt.

“Er vielen wat jongens af met klachten, maar volgens mij viel het wel mee. Het was kramp en heeft een beetje te maken met de status van veel spelers die we hier hebben. Sommigen spelen niet veel of juist heel veel,” aldus de oefenmeester, die ook Sven Botman en Quinten Timber voortijdig zag afhaken.

Aanbevolen
Dit zijn de bizar goede statistieken van Haller

Voor Rensch is het te hopen dat hij snel weer speelfit is. De talentvolle verdediger, die vorig seizoen uitgroeide tot een basisspeler in de hoofdmacht, moet het dit seizoen voornamelijk doen met speelminuten in Jong Ajax. Hij raakte zijn basisplek kwijt toen Noussair Mazraoui terugkeerde na lang blessureleed.

Juist aanstaande zaterdag, wanneer de ploeg van Erik ten Hag op bezoek gaat bij SC Heerenveen, liggen er wellicht weer mogelijkheden voor Rensch om minuten in de A-selectie te maken. Ten Hag kan hoogstwaarschijnlijk niet beschikken over Lisandro Martínez, Nico Tagliafico, Edson Álvarez en Antony. Zij keren dusdanig laat terug van hun interlandverplichtingen dat het duel in Friesland te vroeg lijkt te komen.

En dus moet Ten Hag gaan puzzelen met zijn opstelling. Of de hoofdtrainer in het Abe Lenstra Stadion daarbij een beroep kan doen op Rensch, is dus nog even afwachten.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >