Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ten Hag geniet van imposant Ajax: ‘Op een dominante manier gewonnen’

Ajax trakteerde de supporters dinsdagavond op een voetbalshow die tot in de eeuwigheid had mogen duren. Of de 4-0-zege op Borussia Dortmund het beste duel was onder leiding van Erik ten Hag? ‘Ik kan mij een wedstrijdje in Madrid herinneren, die ook best aardig was,’ aldus de gevatte trainer.

Door Jordy Haak
20 oktober 2021 - 09:27
Ten Hag Ajaxdortmund 1200
Ten Hag is trots op de 'geweldige' prestatie van Ajax. Logisch! © Pro Shots

De oefenmeester is normaal niet van de hosanna, maar ditmaal was Ten Hag de eerste om te beamen dat hij geweldig genoten heeft van Ajax. “We speelden fantastisch. Een uitvoering zoals je het als trainer graag ziet. Het publiek was de grote winnaar. Twee geweldige ploegen hebben elkaar uitgedaagd en wij hebben gewonnen op een dominante manier. Met het collectief als grote uitblinker.”

Ten Hag zou echter Ten Hag niet zijn, zonder ook de punten te benoemen waarin zijn ploeg nog beter kan worden. “Vanavond is niet het podium om kritische noten te kraken, maar die komen er wel in de komende uren. We hebben een geweldige stap voorwaarts gezet, maar in een wedstrijd als deze zitten tegelijkertijd zoveel lessen. Zowel positief als negatief. Die moet je meenemen en daar moet je van leren.”

Aanbevolen
Blind blijft nederig na ‘perfecte voetbalavond’ tegen Dortmund

Op verzoek noemt de succestrainer enkele voorbeelden. “Duitsers zijn goed in de omschakeling, dan mogen wij de bal niet zo makkelijk weggeven. In de eerste helft was er een fase waar achtereenvolgens Álvarez, Antony en Pasveer de bal te makkelijk inleverden. In de absolute top is dat dodelijk. Gelukkig werd het vandaag niet afgestraft, maar daarin moeten we nog wel verbeteren om de successen die we nastreven te verwezenlijken.”

Toch is het veelzeggend dat de Amsterdammers geen spaan heel lieten van de ploeg die vooraf werd bestempeld als de favoriet in deze Champions League-poule. “Het verschil met de tegenstander leek vanavond groot, maar ik weet zeker dat Dortmund vele malen beter kan. Tegelijkertijd lag dat ook aan ons. De dingen die we vooraf hadden besproken, hebben we geweldig uitgevoerd. Dat stemt tot tevredenheid.”

Na de bewonderenswaardige tocht door Europa in seizoen 2018/2019 is het extra knap dat Ajax drie jaar later met veel nieuwe spelers opnieuw hoge ogen gooit in de Champions League.

“Ik denk dat we op de goede weg zijn. We hebben een nieuw team gebouwd en ik ben heel blij met de stappen die we zetten,” vervolgde Ten Hag. “Het is zaak om elkaar te blijven uitdagen. We weten ook hoe het eruit ziet als we deze houding en energie niet op het veld leggen. Dat hebben we tegen FC Utrecht gezien. Dan verlies je door een mentaliteitsprobleem. Als we met de mentaliteit van vanavond een wedstrijd ingaan en leren van de lessen die ik zojuist heb benoemd, dan kan het een heel mooi seizoen worden.”

Aanbevolen
Grandioos Ajax laat geen spaan heel van Dortmund en dit viel op!

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >