Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Grandioos Ajax laat geen spaan heel van Dortmund en dit viel op!

Sommige Champions League-duels zijn magisch. Van die avonden waar we het over een paar jaar nog over hebben. Daaronder valt sinds dinsdag ook de kraker tegen Borussia Dortmund. Ajax voetbalt zich op fenomenale wijze langs de Duitse topclub, met een klinkende 4-0-zege als resultaat. Dit viel ons op!

Door Jordy Haak
19 oktober 2021 - 22:47
Ajax Wint Van Dortmund 1200
Blind schreeuwt het uit van vreugde na zijn treffer tegen Dortmund. © Pro Shots

Heerlijk sfeertje vooraf
Waett een sffeer in de Joohan Cruijff Arenma! Vergeef ons de typefoutjes. Dat krijg je wanneer ruim 55.000 uitzinnige voetbalsupporters het stadion letterlijk op zijn grondvesten doen schudden. Daar hebben we een op en neer deinzende perstribune graag voor over!

We zien zwierende vlaggetjes, hossende mensen en een flink spandoek van Rinus Michels met de begeleidende tekst 'voetbal is oorlog'. Met veel vuurwerk staat de Arena letterlijk in vuur en vlam en wanneer de rookwolken zijn opgetrokken, zien we dat Ajax uit de startblokken schiet. Als een vuurpijl, zeg maar.

Machtige start
De oeh’s en aah’s die nog klinken van de tribunes wanneer Antony in een één-tegen-één-situatie op doelman Gregor Kobel stuit, worden ingewisseld voor een oorverdovend gejuich wanneer Dusan Tadic nog geen minuut later een vrije trap in de verre hoek krult. De Serviër loopt juichend weg, maar op de beelden zien we dat Marco Reus de bal als laatste aanraakt. Maar ach, wie maalt daar om!

Is het dan alleen maar hosanna in het eerste kwart van de wedstrijd? Nou, bij enkele uitvallen van Dortmund voelen we wel degelijk de billen even samenknijpen, maar Daley Blind zorgt al snel voor een nieuwe vreugde-explosie. Sébastien Haller legt klaar, waarna de verdediger de bal via de binnenkant van de paal tegen de touwen schiet. Zo staat er na 25 minuten een 2-0 stand op het scorebord. Is dat lekker of is dat lekkerrrr?

Haller kan het feest voor rust compleet maken, maar treft – na een werkelijk heerlijk hakje van Steven Berghuis – de Duitse doelman op zijn weg. Ryan Gravenberch krijgt ook nog een prima schietkans, maar zijn poging kent dezelfde eindbestemming. Zo had de score nog ruimer kunnen zijn bij rust. Maar hé, 2-0 doen we het ook voor!

Latino's versterken Ajax
Al blijkt kort na de hervatting dat meer doelpunten eigenlijk toch wel erg wenselijk zijn. We mogen misschien niet teveel vragen, maar we halen toch echt opgelucht adem wanneer Remko Pasveer een inzet van de gevreesde spits Erling Haaland tegen de lat werkt.

Tot dat moment oogt het achterin overigens aardig solide. Jurriën Timber staat zijn mannetje en de latino’s zorgen ervoor dat ook de grinta terug is in het spel van Ajax. Met Lisandro Martínez, Edson Álvarez en Antony weer in de basis komt de ploeg van Ten Hag beduidend beter voor de dag dan in Heerenveen.

Alsof de spelers aanvoelen dat we het op de tribune bij sommige uitvallen van Dortmund ondanks de comfortabele marge toch wat benauwd krijgen, zorgt Antony ervoor dat iedereen nog net wat lekkerder in zijn stoeltje kan gaan zitten. Wat zeggen we? Zitten? We bedoelen natuurlijk staan. Want dat is wat het overgrote deel van Arena doet tijdens deze Champions League-kraker.

Puike Pasveer
Pasveer willen we nog even apart benoemen. Die maakt in de tweede helft meerdere doelpogingen van de Duitsers onschadelijk, waaronder twee van Haaland. Dat puike werk willen we niet onbenoemd laten in ons verslag.

Ontbreekt er dan nog iets op zo’n weergaloze avond? Wellicht een doelpunt van topschutter Haller. Regelen we, dachten de elf gladiatoren op het veld. Het is de boomlange spits die een kwartier voor tijd de 4-0 tegen de touwen kopt.

Lees je dat goed? Ja, dat lees je goed. Ajax speelt Dortmund van de mat en wij kunnen de prestatie van de ploeg van Ten Hag niet anders bestempelen dan grandioos. Een 1-5-zege in Lissabon gaat de wereld over, maar wat dacht je van 4-0 tegen de Duitse topclub?!

De avond wordt dan ook besloten met een massale pogo. Genieten! Wij kijken nu al reikhalzend uit naar de return op woensdag 3 november. Maar eerst wacht zondag de topper tegen PSV. Ook geen onaardig potje, toch?

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >