Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ten Hag: ‘Als de vorm ontbreekt, moet je in ieder geval niet verliezen’

Erik ten Hag was na afloop van het bloedeloze gelijkspel op bezoek bij Heracles Almelo (0-0) mild voor zijn ploeg. Hij noemde het verloren duel met FC Utrecht ter vergelijking. ‘Wanneer je niet kunt winnen en de vorm ontbreekt, moet je in ieder geval niet verliezen.’

Door Jordy Haak
31 oktober 2021 - 10:26
Ten Hag Heracles 1200
Ten Hag ziet Ajax voor de derde keer dit seizoen puntverlies leiden. © Pro Shots

De oefenmeester baalde vooral dat Ajax de wedstrijd in de openingsfase niet direct naar zich toe trok. “We begonnen aardig aan de wedstrijd en kregen ook drie hele goede mogelijkheden. Dat moet dan leiden tot een goal, maar we maakten helaas niet de juiste keuzes.”

Doordat Ajax vergat zichzelf te belonen, ontstond uiteindelijk een vechtwedstrijd. “Hoe langer het 0-0 blijft, hoe meer de tegenstander erin gaat geloven. Heracles ging steeds harder werken. Het had voor ons nog slechter kunnen aflopen als die bal van Noah Fadiga erin was gegaan. Een groot compliment daarom voor Remko Pasveer. Hij loste het uitstekend op.”

Dusan Tadic en de ingevallen Davy Klaassen hadden Ajax nog de winst kunnen schenken, maar ook zij hadden het vizier onvoldoende op scherp staan. “We hebben kansen gehad om het af te maken. Als je je hoofd koel houdt, was dat ook gebeurd. Nu moeten we ons tevreden stellen met 0-0 en dat is te weinig,” aldus Ten Hag.

Aanbevolen
Pasveer krijgt vertrouwen van Ten Hag: ‘Hij is nu onze nummer één’

“Waar ik mijn ploeg wel een compliment voor wil geven, is dat we weinig weggeven. Het is lastig scoren tegen ons. Dat wil niet zeggen dat we hier tevreden mee zijn. Goed is niet goed genoeg. Het moet altijd beter.”

Ook Remko Pasveer had niet direct een verklaring voor het grote verval. “Ik kan niet zeggen dat we ongeconcentreerd waren. Iedereen heeft ervoor gevochten, maar soms speel je een wedstrijd waarin het niet lukt. Op een ondergrond die we niet gewend zijn. Dat Ajax niet scoort, komt niet vaak voor. Er werden te veel foutjes gemaakt en het tempo lag te laag om Heracles kapot te spelen.”

Over de vraag of het matige spel van Ajax te denken geeft, moest Pasveer even nadenken. “Aan de ene kant wel, maar aan de andere kant zijn we ook geen machines. Ik heb vandaag redelijk wat te doen gehad, in een wedstrijd waar je het misschien niet zou verwachten. Dat is ook de verdienste van Heracles. Wij moeten nu door en er woensdag weer staan.”

Aanbevolen
Tam Ajax geeft niet thuis tegen Heracles en dit viel op

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >