Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Pasveer krijgt vertrouwen van Ten Hag: ‘Hij is nu onze nummer één’

Remko Pasveer was de enige Ajacied die op bezoek bij Heracles Almelo (0-0) zijn goede vorm van de afgelopen weken opnieuw etaleerde. Dat stemt Erik ten Hag tevreden, die benadrukt dat de 37-jarige doelman voorlopig de voorkeur krijgt boven Andre Onana. ‘Remko is op dit moment onze eerste man.’

Door Jordy Haak
31 oktober 2021 - 09:14
Pasveer 1200 (1)
Pasveer houdt de nul in Almelo, waar Ajax desondanks niet weet te winnen. © Pro Shots

Met een aantal cruciale reddingen voorkwam Pasveer dat Ajax geheel puntloos naar Amsterdam terugkeerde. Fijn voor de doelman, die weet dat hij er vanaf komende week een extra concurrent bij heeft. Onana traint inmiddels weer mee met de A-selectie en is na zijn dopingschorsing vanaf donderdag 4 november ook weer speelgerechtigd.

“Daar zijn geen afspraken over gemaakt, maar er is wel met mij gesproken,” vertelt Pasveer na afloop van Heracles-uit. “De trainer heeft mij ingelicht dat Andre er weer bij komt. Na het wegvallen van Maarten Stekelenburg is het heel begrijpelijk dat de club hem erbij haalt. We moeten het niveau zo hoog mogelijk houden. Ook qua keepers.”

Aanbevolen
Tam Ajax geeft niet thuis tegen Heracles en dit viel op

Pasveer heeft naar eigen zeggen voldoende vertrouwen om zijn plek onder de lat te verdedigen en gaat de concurrentiestrijd graag aan. “Zo gaat dat altijd in het voetbal. Ik blijf mijn werk doen en dan is de keuze aan de trainer. Zolang de samenwerking met de groep goed blijft, heb ik niets te klagen. De resultaten moeten daar blijven. Dat is het belangrijkste.”

Ten Hag legt enkele minuten later uit waarom Onana weer deel uitmaakt van zijn spelersgroep. “Een club als Ajax heeft een goed keepersteam nodig. Wanneer daar gaten in komen, zoals met het wegvallen van Stekelenburg, moet je daar actie op ondernemen. Dan zet je de beste spelers die je tot je beschikking hebt bij elkaar en dan vechten ze het samen uit.”

Dat neemt niet weg dat Pasveer voorlopig een streepje voor heeft. “Ik ben heel tevreden met het keeperswerk van Remko en als hij deze prestaties doorzet, dan is hij de nummer één,” aldus Ten Hag, die ondanks de vervelende zakelijke situatie rondom Onana niet met de directie heeft hoeven steggelen over diens terugkeer. “Natuurlijk was het wel een punt waarover we met elkaar hebben gesproken, maar daarin is een weloverwogen keuze gemaakt.”

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >