Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Tam Ajax geeft niet thuis tegen Heracles en dit viel op

Een uitwedstrijd op de plastic mat van Heracles Almelo is de laatste jaren steevast lastig gebleken voor Ajax. In aanloop naar Dortmund-uit was de opdracht om vooral niet uit te glijden over deze mogelijke bananenschil. Toch was dat precies wat gebeurde: 0-0. Dit viel ons op.

Door Jordy Haak
30 oktober 2021 - 20:40
Timber Kopt 1200
Timber zet zijn hoofd tegen de bal, maar weet de ban niet te breken. © Pro Shots

Populair in heel Nederland
Dat de aantrekkingskracht van Ajax door heel Nederland groot is, zagen we in Almelo nog maar eens worden bevestigd. Voetballiefhebbers verdrongen zich ruim voor de aftrap al rondom de Amsterdamse spelersbus die voor het stadion stond geparkeerd. Bovendien was het Erve Asito voor het eerst sinds 23 februari 2020 weer eens uitverkocht. Drie keer raden wie toen de tegenstander was…

‘Erve Asito’ horen we je denken? Jazeker, dat is de sponsornaam van het onderkomen van Heracles. Als je het hardop uitspreekt, heeft het meer iets weg van een Spaanse strijdkreet. “Best een fijne aanmoediging voor onze latino’s,” lazen we zelfs op Twitter.

Energielevel
Nou, die aanmoedigingen konden de Ajacieden op het veld goed gebruiken. Devyne Rensch verving de zieke Noussair Mazraoui, maar verder stuurde Erik ten Hag dezelfde namen het veld in als tegen Borussia Dortmund en PSV. Het energielevel was echter van een totaal ander niveau. De elf strijders konden op z'n zachtst gezegd wel een Dextrootje gebruiken.

Ajax begon weliswaar redelijk in Almelo, maar naarmate de rust dichterbij kwam, oogde het spel steeds tammer. Dat we ons op de tribune lieten afleiden door het irritante schijnsel van een laserpen op het veld, was daarvoor illustratief.

Net zoals Lisandro Martínez, die na een klein halfuur in slaap leek te zijn gesukkeld. De Argentijn liet zich te simpel aftroeven door Delano Burgzorg. Hij had het geluk dat de Heraclied voor eigen succes ging en Remko Pasveer op zijn weg vond.

Plastic grassprieten niet geliefd
Het stond op dat moment nog 0-0, omdat Antony en Sébastien Haller enkele aardige kansjes onbenut hadden gelaten. Groots was het echter allemaal niet en dus dwaalden in de rust onze gedachten toch even af naar voorgaande seizoenen.

Ajax en de plastic grassprieten in Almelo vormen de laatste jaren immers niet zo’n lekkere combinatie. Vorig seizoen werd er weliswaar met 0-2 gewonnen in het Erve Asito, maar de drie ontmoetingen daarvoor gingen allemaal verloren. “Ieder jaar staat op zich. Dit is weer een nieuwe wedstrijd. De boel staat hier op scherp. We moeten er klaar voor zijn,” stelde Ten Hag vooraf bij ESPN.

Daarin slaagden de Amsterdammers niet. Na rust gingen de hemelpoorten steeds wijder open staan en daarmee leken zich ook spreekwoordelijke donkere wolken boven het stadion samen te pakken. Voor Ajax dan, want de Amsterdammers bleven worstelen. Ondanks de fijne support vanuit het uitvak. Die was dikke prima, maar kansen zagen we nauwelijks.

Pasveer wel in vorm
Aan de andere kant zagen we daarentegen wel grote kansen. Noah Fadiga had misschien wel moeten scoren, maar Pasveer toonde in een één-tegen-één-situatie nog eens aan dat hij de laatste weken in bloedvorm verkeert. Bovendien tikte hij enkele minuten later ook nog een afstandsschot net over de lat.

Een nederlaag werd daarmee voorkomen, maar na twee heerlijke droomweken staan Ten Hag en zijn mannen weer met beide benen op de grond. Na het eerdere puntenverlies bij FC Twente kunnen we concluderen dat Oost-Nederland dit seizoen geen vruchtbare bodem is voor Ajax.

Hopelijk gaat het net over de grens beter. Daar wacht woensdag de Europese kraker tegen Dortmund en dan moeten de mannen van Ten Hag toch echt uit een ander vaatje tappen. 

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >