Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Tadic: ‘We moeten met warme harten en koele hoofden spelen’

Dusan Tadic was een tevreden aanvoerder na de eclatante 5-0-zege op PSV. De Ajacied was met de vijfde treffer verantwoordelijk voor het slotakkoord en zijn honderdste in de eredivisie. Tadic was zich ervan bewust, maar die dingen tellen in zijn hoofd niet. In elk geval niet naar buiten toe.

24 oktober 2021 - 20:02
Tadic 1200 (1)
Tadic maakte zijn honderdste in de eredivisie. Knap! © Pro Shots

“Ja, ik wist dat het mijn honderdste was,” stelde Tadic desgevraagd tijdens de persbabbel na afloop van de veegpartij. “Maar dat is niet heel belangrijk. Het is belangrijk dat we de volgende wedstrijd weer winnen.”

Het zijn de correcte teksten die we van Tadic zo goed kennen. De aanvaller zag zijn ploeg wat moeilijk op gang komen tegen de bezoekers uit Eindhoven. “De eerste tien minuten waren we niet goed. We leken een beetje in de war. We moeten met warme harten spelen, maar wel koel in het hoofd blijven.”

Aanbevolen
Ten Hag: ‘Niet iedere kans kan raak zijn, maar we waren effectief’

Tadic noemde teamgenoot Lisandro Martínez om aan te geven wat hij daarmee bedoelde. “Hij is een speler met een ‘warm hart’. Zeker bij deze entourage in het stadion. Hij wil dan tweehonderd procent geven in elk duel, maar soms moet je de rust bewaren. Dat heb ik hem ook gezegd. Je moet de zaken niet overdrijven, zeker niet met geel op zak. Erna bewaarde hij meer de rust en speelde hij een topwedstrijd.”

“Revanche is altijd mooi,” beaamde Tadic volmondig dat die gevoelens er zeker waren, na het verloren duel om de Johan Cruijffschaal. “Dat duel zit natuurlijk nog steeds in je hoofd en dan wil je extra scherp voor de dag komen. Je wil de tegenstander pakken,” sprak de Ajacied, die zag dat zijn ploeg orde op zaken stelde.

Toch straalde Tadic vooral rust uit. “Het mooie aan deze club is dat we niet blij zijn. We willen meer en meer. De volgende wedstrijd, daar gaat het nu om. En dat is precies zoals we de captain zo goed kennen.

Aanbevolen
Ajax maakt droomweek compleet met ruime zege op PSV en dit valt op

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >