Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajax maakt droomweek compleet met ruime zege op PSV en dit valt op

Of deze week nog mooier kon na het magische avondje tegen Borussia Dortmund? Jazeker! De droomweek werd door Ajax afgesloten met een 5-0-overwinning op PSV, waardoor het gat met de titelconcurrent is opgelopen tot vier punten. Dit viel ons zoal op.

24 oktober 2021 - 18:34
Ajapsvverslag800
Berghuis is de laatste duels zó belangrijk. © Pro Shots

‘Ludieke’ sfeeractie op Zuid
Ajaxsupporters hebben deze week overuren gedraaid met hun verfkwasten en spuitbussen. Nadat er tijdens Dortmund-thuis al een doek op Zuid werd getoond, kwam er ook voor de aftrap van Ajax - PSV een sfeeractie naar beneden gerold. In eerste instantie een ludiek doek, maar toen we ergens verborgen een bepaald woordje terugzagen, waren we toch flink teleurgesteld over een verder fraaie actie…

Goed, over naar de leuke dingen. De sfeer zat er namelijk prima in. De meeste Ajacieden waren al vroeg binnen, terwijl Bloed, Zweet en Tranen luidkeels werd meegezongen. Het nummer Dragostea Din Tei – tegenwoordig beter bekend als het Antony-Mazraoui-Daramy-liedje – kreeg echter wat minder bijval. Toch jammer. Wij zongen keihard mee!

Berghuis doet PSV wéér pijn
We hadden dit een paar maanden geleden nooit gedacht te schrijven, maar kunnen we ons nog een Ajax zonder Steven Berghuis voorstellen? De zomeraankoop is de laatste duels zó belangrijk. En dat op een plek die tot voor kort was gereserveerd voor Davy Klaassen. Hoe dan ook, wij zijn blij met Berghuis. Zeker nadat hij Ajax op een 1-0-voorsprong schoot.

De lage voorzet van Dusan Tadic werd door Berghuis snoeihard achter Joël Drommel geschoten. Boem, knallen, hangen! Het is overigens niet de eerste keer dat Berghuis de Eindhovenaren pijn doet. Zeker niet zelfs. Geen enkele speler scoorde sinds 2000 vaker tegen PSV dan Berghuis. Een prima statistiekje, naar wij dachten.

Haller zorgt voor opluchting
De Johan Cruijff Arena trilde na de openingsgoal van Berghuis, maar tot die tijd had Ajax serieus moeite met PSV. Veel balletjes werden naar de verkeerde kleur gespeeld, terwijl Edson Álvarez en Lisandro Martínez aan de noodrem moesten trekken, met een gele prent als gevolg. Hoe komt het toch dat Ajax het vrijwel altijd lastig heeft tegen PSV?

Ook na de 1-0 waren we er niet gerust op. Gelukkig nam Sébastien Haller een groot deel van de tribunezorgen weg. Als je zag hoe nonchalant de spits na zijn treffer wegliep, zou je zeggen dat hij had gemist. Integendeel! Haller kopte de korte corner van Tadic (wederom een assist) achter Drommel, om vervolgens ‘Haller, Haller, Haller’ vanaf de tribunes te horen. Dat is wel eens anders geweest. Het kan verkeren!

Antony krijgt eigen liedje
Als je naam door ruim 55.000 Ajacieden wordt gescandeerd in de Arena, weet je dat je iets goed hebt gedaan. En of Antony iets goeds deed! Na de 2-0 zaten we al iets rustiger op ons stoeltje, maar na de derde Ajaxtreffer konden we pas echt relaxt naar de wedstrijd kijken. Dit alles dankzij de Braziliaan, die op aangeven van Haller raak schoot. 

Het begon zachtjes, maar het ‘Oooooh Antony…’ klonk steeds harder en harder vanaf de tribune. Eindelijk een liedje voor de vleugelflitser! Een supportersliedje dan, want Ajax Media schroefde al eens de zomerhit ‘Bem-vindo Antony’ in elkaar. Het echoënde geluid van Antony’s naam klonk in ieder geval heerlijk!

Wat ook heerlijk was? De vierde treffer van Klaassen! De middenvelder was een keertje geen Mister 1-0, maar Mister 4-0. Vinden we ook dikke prima, hoor. Doen we helemaal niet moeilijk over. Tadic zorgde met een vijfde treffer voor een fijn toetje. Het was tevens het honderdste eredivisiedoelpunt voor de captain. 

Erik ten Hag sprak vooraf van ‘payback time’, doelend op de verloren strijd om de Johan Cruijffschaal. Dat lijkt ons in ieder geval uitstekend gelukt.

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >