Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Reële Schmidt zoekt niet naar excuses en wijst op ‘fantastisch Ajax’

Roger Schmidt zal wel eens met een prettiger gevoel de perskamer van de Johan Cruijff Arena binnengestapt zijn. Niet zo lang gelden zelfs nog, toen zijn ploeg beslag legde op de JC-schaal. Nu moest hij uitleggen waarom zijn ploeg met 5-0 over de knie was gelegd.

25 oktober 2021 - 09:12
Schmidt 1200
Schmidt zag dat Ajax zijn ploeg 'killde'. © Pro Shots

De trainer van PSV wil nog wel eens dingen zeggen of roepen waar we een beetje om moeten glimlachen, maar na ‘payback time’ was Schmidt vooral nuchter en reëel. Naar excuses zocht hij evenmin, want hij wees niet één keer op het gemis van Cody Gakpo en Noni Madueke. Ook over minder rust hoorden we de oefenmeester niet.

De suggestie dat PSV niet van topploegen kan winnen, wees hij wel van de hand door te wijzen op het duel om de Johan Cruijffschaal en de zege op AZ. Toch ging zijn ploeg er keihard af tegen Feyenoord, gaat het Europees niet heel lekker en 5-0-klop in Amsterdam doet zeer.

Aanbevolen
Tadic laat op wallpaper even zien hoe vaak Ajax heeft gescoord

“Het is niet dat we nooit van topteams kunnen winnen, maar je kunt van een fantastisch team als Ajax verliezen," sprak Schmidt op rustige toon. "Hun spelers zijn zó goed op elkaar ingespeeld en zitten momenteel op de piek van hun kunnen. Wij waren vandaag als team niet op onze top en individueel trouwens ook niet.”

Toch leek het er een klein uur lang niet op dat Ajax een 5-0-einduitslag zou neerzetten. Sterker nog, de bezoekers uit Eindhoven begonnen helemaal niet slecht aan de wedstrijd. Erik ten Hag zei niet voor niks te denken dat de wekker voor zijn ploeg pas na twintig minuten afging.

Aanbevolen
Stoeltje 63: Thuis-thuis

Schmidt: “We zaten een uur in de wedstrijd en vergaten te scoren. Maar na de 2-0 was het klaar. We wilden de wedstrijd toen misschien te graag keren, waardoor de teamdiscipline weg was. We verloren de bal te snel en Ajax ‘killde’ ons toen. Ajax toonde simpelweg ‘toplevel’ in afmaken. Zeven op doel, vijf raak.”

Je kunt een keer van Ajax winnen. Zie het duel om de Johan Cruijffschaal. Frustreert het Schmidt dat Ajax over een lange reeks van wedstrijden mogelijk beter is? “Nee, dat weten we toch. Het is moeilijk om beter dan Ajax te zijn over 34 duels. Zeker als hun spelers fit zijn. Kijk maar naar de Ajaxbank en welke spelers daarop zitten. Dan wordt het heel moeilijk om een titel te winnen. We moeten tegen FC Twente weer vol voor de driepunter gaan en geven niet op.”

Aanbevolen
Ajax maakt droomweek compleet met ruime zege op PSV en dit valt op

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >