Met meer dan 125.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Pasveer is Haaland de baas: ‘Mooi om mezelf op dit podium te laten zien’

Remko Pasveer onder de lat in de Champions League? Het leidde bij menig Ajaxsupporter tot de nodige scepsis. De enige die deze twijfel weg kon nemen is Pasveer zelf. Nou, dat deed hij dinsdagavond dan ook tegen Borussia Dortmund (4-0). En hoe!

20 oktober 2021 - 11:48
Pasveer Dortmund 1200
Haaland schrikt misschien nog wel een keer wakker van Pasveer! © Pro Shots

De 37-jarige goalie hield de Duitse opponent met een aantal wereldreddingen van het scoren af. Tot driemaal toe zag hij de gevreesde spits Erling Haaland voor zich opdoemen, maar in alle situaties was Pasveer de Noorse spits de baas. Die schrikt vannacht ongetwijfeld nog een keer wakker, met het beeld van zijn plaaggeest op zijn netvlies!

Met die reddingen heeft Pasveer overigens direct een primeur te pakken. Hij is namelijk de eerste doelman die in een Champions Leage-wedstrijd drie schoten van Haaland weet te keren.

“Remko bewijst hier waarom wij positief over hem denken. Hij laat de potentie zien die erin zit,” zo was ook Ten Hag op de persconferentie vol lof over zijn keeper. “Hij heeft wat aanloopprobleempjes gehad, maar behoort al jaren tot de beste twee of drie keepers van de eredivisie. Je ziet hem nu weer een stap maken. Het was vanavond moeilijk om een uitblinker aan te wijzen, want iedereen speelde fantastisch, maar Pasveer kun je er zeker uitpikken.”

Aanbevolen
Stoeltje 63: Remko

De doelman zelf genoot met volle teugen van de avond. “Een volle Arena, goede sfeer en met 4-0 winnen. Dan ben je als keeper zeker tevreden,” zei een stralende Pasveer voor de camera van Ziggo Sport. “Ik pakte een paar goede ballen en ben blij dat ik er voor de ploeg kon staan. Voor mij is het mooi dat ik mezelf op dit podium heb kunnen laten zien. Daar train je elke dag voor en dat wil je graag.”

Van de kritiek die hij in de afgelopen weken van de buitenwacht kreeg, heeft Pasveer zich naar eigen zeggen niet zoveel aangetrokken. “Wat mensen zeggen mogen ze zelf weten. Ik focus me op mijn eigen doelen. Soms heb je even tijd nodig om te wennen in een nieuw team. Dit is een ander niveau en een andere manier van spelen. Er worden andere dingen van je verwacht. Dan moet je je aanpassen. Daar ben ik nog steeds mee bezig en ik denk dat we op de goede weg zijn.”

Aanbevolen
Ten Hag over keuze voor Berghuis: ‘Niet logisch hem eruit te halen’

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2022/2023

Sluit je aan bij onze ruim 125.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >