Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Helmond Sport maakt einde aan zegereeks Jong Ajax

Jong Ajax leek eventjes de weg naar boven te hebben gevonden, maar na drie overwinningen op rij moesten de talenten vrijdagavond hun meerdere erkennen in Helmond Sport. De matig spelende ploeg van John Heitinga ging met 3-1 onderuit.

02 oktober 2021 - 08:30
Heljaj800
Het doelpunt van Ünüvar bleek te weinig voor de overwinning. © Pro Shots

Nadat Jong Ajax een wisselvallige seizoenstart kende, leek het alsof Heitinga zijn ploeg steeds meer op de rails kreeg. Er werd achtereenvolgens gewonnen van NAC (6-3), Almere City (2-4) en MVV (3-1). Jongens als Naci Ünüvar en Max de Waal bloeiden steeds meer op, om vervolgens op bezoek bij Helmond toch weer een tik te krijgen.

Waar de talenten – met Devyne Rensch en Kenneth Taylor in de basis – het normaal gesproken van hun voetballend vermogen moeten hebben, daar liet die creativiteit ze tegen de Brabanders in de steek. Jong Ajax wist weinig tot niks te creëren, terwijl Helmond geduldig afwachtte en wilde toeslaan via de omschakeling.

Precies die tactiek pakte prima uit voor de thuisploeg. Na een foutje in de opbouw van Jong Ajax counterde Helmond zich via Jellert van Landschoot naar de gelijkmaker. De talenten waren daarvoor op voorsprong gekomen door een gelukkig schot (via een Helmond-been en de paal) van Ünüvar, maar verder creëerde Jong Ajax heel weinig.

Aanbevolen
JC Arena werkt aan verbeteringen om wachtrijen in de rust te verkleinen

Met name na rust oogde de ploeg van Heitinga machteloos. Terwijl de talenten aanvallend bijna niks hadden in te brengen, stapelden de kansen voor Helmond zich op. Het was dan ook geen verrassing dat de Brabanders hun voorsprong via Jossue Dolet en Van Landschoot uitbreidden naar een 3-1-eindstand.

Jong Ajax zakt door de nederlaag in Helmond weer wat op de ranglijst. De beloften vinden zichzelf nu terug op een elfde plaats. Na de interlandbreak (15 oktober) nemen de Jong Ajacieden het in eigen huis op tegen de leeftijdsgenoten van FC Utrecht.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >