Met meer dan 125.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

JC Arena werkt aan verbeteringen om wachtrijen in de rust te verkleinen

Tijdens de rust van het thuisduel met Besiktas JK (2-0) moesten veel supporters op de omlopen serieus lang wachten op hun hapje of drankje. Zo lang dat de aftrap van de tweede helft niet werd gehaald. Daarover kregen we als Supportersvereniging Ajax best wat vragen en opmerkingen en dus besloten we navraag te doen bij de Johan Cruijff Arena.

01 oktober 2021 - 14:20
Bier 1200
Je bent sowieso een held als je bier voor je maten haalt. © De Brouwer

Bijgaande video op Twitter, geschoten op Zuid tweede ring, laat zien dat er een flinke rij staat tijdens de rust. De rij stond er rond minuut zestig nog steeds en dat kan natuurlijk niet de bedoeling zijn. Dat vinden ze bij de Johan Cruijff Arena overigens ook, zo leert navraag door Ajax Life.

“Het is inderdaad extra druk bij de cateringpunten op de omlopen,” erkent een woordvoerster van het stadion. “Iedereen is natuurlijk blij Ajax weer te zien spelen in een volle Arena. Ook de Johan Cruijff Arena kampt met personeelstekorten. Zeker qua cateringmedewerkers, waardoor langere wachtrijen ontstaan, vooral in de rust. We zijn hard bezig meer medewerkers te werven.”

Het euvel is dus bekend in de Arena en men werkt eraan zaken te verbeteren. Dat is sowieso goed nieuws. Wat kan men binnen het stadion doen om het probleem op korte termijn te tackelen, nu het qua medewerkers nog niet op orde is?

Aanbevolen
Ajax nodigt supporters die afzagen van compensatie uit voor exclusief evenement

“We gaan ons uiterste best doen om met maatregelen de piek in de rust te drukken. Bijvoorbeeld door sneller te tappen. Dit kan door een hogere druk op de biertoevoer te realiseren en het invoeren van aparte rijen voor bierbestellingen en overige cateringproducten. Daarnaast onderzoeken we of bestellen via een app en het bezorgen van de bestelling op de tribune kan bijdragen aan het verkleinen van de wachtrijen.”

Volgens het stadion zijn de plannen nog altijd levend om de omlopen verder te verbreden, zoals dat ook succesvol aan de oostzijde is gebeurd. Binnen de Arena kan momenteel nog niemand zeggen wanneer deze plannen verder tot uitvoer worden gebracht. Het is lastig te voorspellen en een kwestie van geld en planningen.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2022/2023

Sluit je aan bij onze ruim 125.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >