Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajax O18 in Youth League zwaar onderuit tegen Dortmund

Het is een dubbele matchday deze dinsdag! Niet alleen het grote Ajax komt om 21.00 uur in actie tegen Borussia Dortmund, want Ajax O18 moest al om 14.00 uur aan de bak tegen de leeftijdsgenoten van Die Schwarzgelben. De Ajaxjonkies gingen hard met 1-5 onderuit.

19 oktober 2021 - 15:48
Onder 18 1200
Hlynsson zal met weinig genoegen terugkijken op het duel met Dortmund... © AFC Ajax

Ajax O18 startte de Youth League met een 1-1-gelijkspel tegen Sporting Portugal en een 3-1-zege op Besiktas JK. Daarmee bezette het vlaggenschip van de Ajaxjeugdopleiding vooraf op doelsaldo de eerste plek in groep C. We waren dan ook enorm benieuwd hoe de ploeg van trainers Dave Vos en Steven Pienaar voor de dag zou komen tegen de Duitsers.

De toeschouwers op sportpark De Toekomst zagen de Ajacieden na een kwartier op achterstand komen. Een corner werd nog geneutraliseerd, maar de Duitsers brachten de bal snel opnieuw de zestien in. Daar was Bradley Thomas Fink er als de kippen bij om de bal achter doelman Tom de Graaff te plaatsen.

Lang kon Dortmund niet van de voorsprong genieten, want de Ajacieden kwamen alweer razendsnel langszij. Prince Adu-Addae Aning dribbelde handig de zestien binnen en legde panklaar af op Jayden Banel, die van dichtbij hard raak prikte: 1-1.

Aanbevolen
Grote drukte verwacht bij Ajax - Dortmund, stadion open om 19.00 uur

Natuurlijk waren de ogen ook gericht op de zestienjarige Julian Rijkhoff, die Ajax in januari 2021 verruilde voor Dortmund. De aanvaller was dicht bij de tweede Duitse goal, maar hij vond De Graaff op zijn weg. De keeper was terecht blij met zijn actie, maar uit de hoekschop die volgde, kon hij alsnog vissen. De kopbal van Albin Thaqi was onhoudbaar.

Vervelend genoeg, maar dat was de 1-3 kort voor rust helemaal. De Ajacieden verloren tijdens een aanvalsopzet de bal op vijandelijke helft en de snelle Duitse omschakeling was de ploeg te machtig. Wederom Fink haalde de trekker over, als eindpunt van een ragfijne counter. De bezoekers waren sowieso het gehele duel beter bij de les.

De jonge Ajacieden bleken aardig hardleers, want na de pauze werden ze eveneens hard gepakt in de omschakeling. Met grote stappen beenden de van zelfvertrouwen blakende Duitsers het veld over richting Ajaxgoal, waarna Lütke-Frei het vonnis voltrok: 1-4. Dat beviel kennelijk wel, want meteen erna mikte hij ook raak vanuit een vrije trap. 

Daar bleef het ook bij. Het was hoe dan ook een vrij pijnlijke middag voor Ajax O18. Hopelijk smaakt het hoofdgerecht in de Johan Cruijff Arena beter!

Aanbevolen
Drie dingen die je moet weten over Ajax - Borussia Dortmund

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >